Dronningen skal sælge Danmark til ferieland

Regentparret er i øjeblikket på officielt besøg i Kroatien for at fokusere på landenes samarbejde i alt fra børneteater til arkæologi.
Regentparret hilser i øjeblikket EU's nye medlemsland Kroatien velkommen med et officielt statsbesøg med fokus på erhverv og kultur.
Regentparret hilser i øjeblikket EU's nye medlemsland Kroatien velkommen med et officielt statsbesøg med fokus på erhverv og kultur. Foto: SCHÃoeTZE RENÃ%o/FOTOGRAF RENé SCHüTZE

Dronningens interesse for arkæologi kommer hende til gode, når hun sammen med Prinsgemalen aflægger Kroatien et officielt besøg i disse dage.

På programmet står nemlig en åbning af en udstilling om den danske arkæolog Ejnar Dyggve, der var med til udgravningen af den historiske by Salona nær Kroatiens næststørste by Split.

Men inden da skal regentparret besøge en række danske virksomheder i Kroatien og overvære flere forskellige erhvervs- og kulturarrangementer - blandt andet en børneteaterforestilling.

Som det nyeste medlemsland i EU er Kroatien i øjeblikket ved at fastslå sig selv som Danmarks største eksportmarked i det vestlige Balkan.

Derfor sætter Danmark fuldt fokus på et forhåbentligt større erhvervsfremstød under Regentparrets officielle statsbesøg i landet fra den 21. til 24. oktober.

Det officielle besøg skal styrke samarbejdet mellem danske og kroatiske virksomheder og sætte fokus på, hvordan virksomheder på tværs af landene kan skabe nye aftaler, skriver Dansk Industri.

Ud over det kulturelle omdrejningspunkt og erhvervsfremstødet vil Regentparret også fokusere på den brede palette af emner som energi, miljø, fødevarer, IT, sundhed og arkæologi. Det oplyser Kongehuset.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.