Dronning går planken ud med banket

Der var ikke sparet på noget, da den britiske dronning Elizabeth indbød til statsbanket på Buckingham Palace.

Guld, glitter, glamour og god mad.

Det var rammen for tirsdagens statsbanket på Buckingham Palace i London, hvor den britiske dronning Elizabeth i sit stiveste puds bød det colombianske præsidentpar velkommen med en fornem middag.

Og den 90-årige dronning havde givet den hele armen og forberedt sig til perfektion, så præsidenten Juan Manuel Santos og hans hustru Clemencia Rodriguez fik det britiske kongehus at se fra sin bedste side.

I en række billeder, som kongehuset har delt på Instagram, kan man komme helt tæt på forberedelserne og udførelsen af gårsdagens statsbanket. Her er også delt uddrag af dronningens tale til præsidentparret, som hun holdt kort før middagen.

I talen takkede dronningen for de to nationers mangeårige samarbejde og venskab, og hun understregede, at Storbritannien står klar med hjælp til at løse konflikterne i Colombia.

- Hvor vi kan, vil vi tilbyde kommerciel, teknisk og politisk støtte, som jeres land kan få brug for efter årtier med konflikt - præcis som vi gjorde det for 200 år siden, lød det fra dronningen i talen.

Dronning Elizabeth skålede for det colombianske præsidentpar og lykønskede præsident Juan Manuel Santos med Nobels fredspris, som han modtog 7. oktober.

Se billeder fra statsbanketten https://www.instagram.com/p/BMSJrKjB3Za/?taken-by=theroyalfamily" target="_blank">her og https://www.instagram.com/p/BMSJeZbBsiF/?taken-by=theroyalfamily" target="_blank">her.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.