Dronning agerer royal mundskænk for soldater

Blandt de mange varme hilsner i anledning af dronning Elizabeths 90-års fødselsdag er en fra en soldat, som har helt særlige minder.
Den britiske dronning er en stærk monark, men en tidligere soldat afslører også en mere omsorgsfuld side af dronning Elizabeth II.
Den britiske dronning er en stærk monark, men en tidligere soldat afslører også en mere omsorgsfuld side af dronning Elizabeth II. Foto: Danny Lawson/PA WIRE/PRESS ASSOCIATION IMAGES

Mange steder i historiebøgerne finder man historier om, hvordan kongelige, kejsere og statsoverhoveder har fået medlemmer af deres stab til at prøvesmage mad for at sikre sig mod fordærvet mad eller sågar forgiftninger i mere turbulente tider.

I anledning af den britiske dronning Elizabeths 90-års fødselsdag har hun modtaget talrige videohilsner fra befolkningen, og en af hilsnerne kommer fra en tidligere britisk soldat, der husker, at dronningen gjorde det nøjagtigt modsatte af tidligere kongelige, mens han tjente.

- Hun smagte ofte på vores forpakkede madpakker for at sikre sig, at man tog sig ordentligt af os, før vi tog ud på jagt- eller fisketure, fortæller den 61-årige skotte John Ross, der tjente i hæren i 25 år, ifølge avisen The Telegraph.

- Hun gik også ud i køkkenet og inspicerede vores sandwicher, siger han.

Og dronningen tjekkede ikke soldaternes mad for sjov. Skete det en sjælden gang, at madvarerne ikke levede op til hendes forventninger, tøvede dronning Elizabeth II ikke med at sende dem retur til kokkene og bede om nye, lyder beretningen fra John Ross.

Ekssoldaten roser også hele den britiske kongefamilie for at være rar at omgås, når de besøgte Balmoral i Skotland, hvor han gjorde tjeneste.

- De fik alle til at føle sig godt tilpas, husker Ross.

Faktisk var dronningen så afslappet og venlig over for den skotske soldat, at John Ross i sin videohilsen også afslører, at monarken engang dansede med ham ved et arrangement i 1991.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.