DR1 tvunget til ændringer: Harrison Ford afløser Bildsøe

Fredag aften på DR1 kommer ikke til at ligne sig selv.
Fredagsfilmen på DR1, genudsendelsen-klassikeren Air Force One fra 1997, bliver rykket frem til at starte allerede klokken 21.00 i stedet for 21.25.
Fredagsfilmen på DR1, genudsendelsen-klassikeren Air Force One fra 1997, bliver rykket frem til at starte allerede klokken 21.00 i stedet for 21.25. Foto: Scanpix/arkiv

Hvis du tænder fjernsynet klokken 21 i aften for at se TV Avisen med Kim Bildsøe Lassen, bliver du skuffet. Medmindre du altså hellere vil se på Harrison Ford i "Air Force One."

For efter at medarbejderne på DR Nyheder fredag har nedlagt arbejdet, er der ikke længere mandskab til at få skruet de to TV Aviser klokken 18.30 og 21.00 sammen.

Det fortæller Nyhedsdirektør i DR Ulrik Haagerup til Journalisten.

Derfor bliver fredagsfilmen på DR1, genudsendelsen-klassikeren "Air Force One" fra 1997, rykket frem til at gå i gang allerede klokken 21 i stedet for 21.25.

Det betyder også, at resten af aftenens programmer bliver rykket frem. Således kan du allerede se Nicolas Cage i "Con Air" klokken 22.55.

Men der er også ændringer i tv-programmet tidligere på aftenen. TV Avisen klokken 17.50 og 18.30 udgår også, og derfor må "Skattejægerne" klokken 18.00 vige pladsen for to BBC-dyreprogrammer, der bliver fundet frem fra gemmerne for at få aftenens program til at passe sammen.

Tvist om frokost

Strejken i DR skyldes, at DR's ledelse har valgt at afskaffe den lønnede frokostpause, og i protest over udmeldingen nedlægger DR Nyheders medarbejdere arbejdet. Det skriver fagbladet Journalisten.

Medarbejderne besluttede at nedlægge arbejdet fredag formiddag på et fagligt møde. Ifølge Journalistens oplysninger er arbejdsnedlæggelsen planlagt til lørdag morgen klokken ni.

Strejken medfører, at DR Nyheder fredag vil køre med nødbemanding. Cheferne trækker dog i arbejdstøjet og dermed fortsætter radioaviserne og nyhedsdækningen på dr.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.