DR afslører: Denne julekalender (gen)udsender vi i år

Det bliver en gammel kending, der kommer til at rulle over skærmen på DR1 i julemåneden.
Det bliver til endnu et gensyn med 'Absalons Hemmelighed.'
Det bliver til endnu et gensyn med 'Absalons Hemmelighed.' Foto: Mike Kollöffel/DR

Det bliver med en gammel kending, at børnene skal tælle ned til juleaften, når de tænder for DR1 i december.

DR afslører i dag, at DR1 i år genudsender ’Absalons Hemmelighed’. Julekalenderen blev første gang sendt i 2006 og er efterfølgende blevet genudsendt én gang i 2010.

I julekalenderen følger man den 12-årige Cecilie, der bor oven på et stormagasin med sin familie. I forbindelse med en udgravning af en metrotunnel dukker en gård op, der har tilhørt Absalon, der var grundlægger af København.

Cecilie er vild med arkæologi, og da hun hører om Absalons hemmelighed, går hun i gang med at undersøge det. Hun møder drengen Hubert, og sammen begynder de at lede efter Absalons hemmelighed, der måske kan hjælpe Cecilies otte-årige lillesøster, Ida, der lider af en hjertesygdom.

- Vi har valgt at genudsende ’Absalons hemmelighed’, fordi det er en moderne juleklassiker om kærlighed og venskab, som børn og forældre kan samles om. Vi kommer med på et spændende juleeventyr og bliver samtidig klogere på alt fra arkæologi og danmarkshistorie til julen, og hvordan den bliver holdt forskelligt, siger fungerende kanalchef på DR1, Henriette Marienlund til dr.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.