Dorph om Qvortrup: “Han fedter sin dårlige sag af på os"

Henrik Qvortrup forsvarede i dag sine handlinger på Se & Hør med, at det er helt almindelig praksis i mediebranchen. Det har fået en tidligere kollega til at reagere.
Jes Dorph-Petersen langer ud efter Henrik Qvortrup, der i dag forsvarede sin rolle i Se & Hør-sagen med, at det han gjorde, er normal praksis i mediebranchen.
Jes Dorph-Petersen langer ud efter Henrik Qvortrup, der i dag forsvarede sin rolle i Se & Hør-sagen med, at det han gjorde, er normal praksis i mediebranchen. Scanpix, arkiv

Tidligere chefredaktør for Se & Hør Henrik Qvortrup var i dag gæst i radioprogrammet Mennesker og Medier på P1. Her forsvarede han sin ageren som chefredaktør for Se & Hør med, at det er helt almindelig praksis i mediebranchen.

Det har fået hans tidligere TV2-kollega Jes Dorph-Petersen til tasterne. Jes Dorph, der i dag er vært på TV3, mener, det er forkert af Qvortrup at forsøge at tegne et billede af, at brugen af tys-tys-kilden er gængs praksis i branchen.

Jes Dorph-Petersen skriver på Facebook:

“Henrik Qvortrup er nu (igen) på P1 ved at forklare os andre i medieverden, at det er jeg citerer - 'almindelig praksis' at agere, som Qvortrup gjorde på Se & Hør med tys-tys kilden. At vi alle i pressen bare pudser vores glorier - og så siger han noget med et syndefald, som han skal bære for os andre på sine skuldre. Herefter fortsætter han med at argumentere for sin foragt for de i gåseøjne forkerte og rigtige meninger - noget, der bringer ham 'temmelig meget op i det røde felt'. Inden han beskriver sig selv som en "super professionel journalist'.

Friskt gået....” slutter Jes Dorph-Petersen.

Nedtoner brug af tys-tys-kilde

Dorph forklarer videre, at han reagerer på, at han (Qvortrup) “fedter sin dårlige sag af på alle os andre i branchen.”

Henrik Qvortrup er aktuel med bogen Q, hvor han fastholder samme argument, når han forsøger at forklare sin rolle i det, der er blevet kaldt danmarkshistoriens største medieskandale.

I bogen prøver han også at nedtone brugen af den såkaldte tys-tys-kilde, der skulle fremskaffe oplysninger om kendte danskere.

Den videre retssag imod Henrik Qvortrup, og resten af de involverede i Se og Hør-sagen, forventes først at kunne afsluttes om et par år.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.