Disse ærgerlige tweets gav en fyreseddel

Man skal passe på med, hvilke kække kommentarer, man smider ud på de sociale medier.
Høhø, det er skægt ... Ja, men ikke når du risikerer at miste jobbet på det!
Høhø, det er skægt ... Ja, men ikke når du risikerer at miste jobbet på det! Foto: SCANPIX arkiv

Der kan hurtigt ryge en finke eller to af panden på de sociale medier, hvor man godt kan komme til at være lidt for hurtig på tasterne med en kæk kommentar.

Nogle gange kan de smarte bemærkninger have fatale konsekvenser for én selv. Man kan ligefrem miste jobbet af det, skriver detailfolk.dk, der hos Businessinsider har fundet et par af de uheldige mennesker, som blev fyret på grund af deres tweets.

"Haha, jeg er hvid"

En af dem er Justine Sacco. Hun var helt almindelig PR konsulent med sølle 170 følgere på Twitter. Men efter hun tweetede dette, var det ud af vagten på jobbet:

- På vej til Afrika. Håber ikke jeg får Aids. Ej bare for sjov. Jeg er hvid.

Justine Sacco udtalte senere, at hun ikke kunne forstå, at folk tog hendes 'sjove' tweet så alvorligt

Scott Bartosiewicz havde som job at styre de sociale medier hos bilproducenten Chrystler, men han kunne ikke rigtig styre sig selv, da han sad i en bilkø på motorvejen.

- Det er ret ironisk, at Detroit er kendt for at være #motorcity og alligevel er der ingen, der kan finde ud af at køre bil, tweetede han - og det blev han sidste som ansat i Chrystler.

Scott Bartosiewicz kom til at afsende denne tweet fra Chrystlers tweetkonto og ikke sin egen, som han ellers havde haft til hensigt. Det kostede ham jobbet.

"Fucking røv-job"

En ung og grøn teenagepige, der kun nævnes ved sit fornavn, Cella, tænkte sig så lidt om, at det kostede hende jobbet - før hun overhovedet var begyndt på det.

Hun stod for at skulle starte som ansat på en pizzarestaurant i februar i år. Inden tweetede hun:

- Ad, jeg skal starte på dette fucking røv-job i morgen.

Da hendes kommende chef opdagede hendes tweet, blev hun dog fyret , før hun var begyndt, af chefen, som også røg til tasterne og skrev til hende på Twitter:

- Og ... Nej, du skal ikke starte på dit fucking røv-job i dag! Jeg har lige fyret dig! Held og lykke med dit liv uden penge og job!

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.