Direktør advarer: Flere udsættelser næste år

Selv om kontanthjælpsloftet ikke umiddelbart har givet flere udsættelser i hovedstadsområdet, kan de komme, advarer direktør
Foto: Scanpix/Axel Schütt
Foto: Scanpix/Axel Schütt

 Da kontanthjælpsloftet for snart to måneder siden trådte i kraft, var flere boligselskaber ude at advare mod, at massevis af lejere måtte forlade deres lejligheder.

Blandt andet her på Avisen.dk advarede lederen af det Boligsociale Sekretariat i Gellerup om, at flere hundrede potentielt kunne blive ramt. 

Men katastrofen lader indtil videre vente på sig i hovedstadsområdet. Man har nemlig endnu ikke set en stigning af udsættelser, lyder det blandt andet fra KAB, der administrerer omkring 50.000 boliger i hovedstaden. Det skriver DR P4 København.

Det kommer dog ikke bag på administrerende direktør, Jens Elmelund.

- Et typisk udsættelsesforløb tager omkring tre-fire måneder. Indtil videre har vi heldigvis ikke registret en stigning. Men vi kan selvfølgelig godt være bekymrede for, at vi har det værste i vente endnu, siger han til DR P4 København.

Én af dem, der gruer for fremtiden er kontanthjælpsmodtager og enlig mor, Naja Branner. Hun har klaret første måned med hjælp fra sin eksmand. Men i november har det knebet med at få økonomien til at hænge sammen.

- Huslejen fra 1. november har jeg stadig ikke betalt, og jeg ved endnu ikke, hvordan jeg skal klare det, siger hun til DR P4 København.

Ser man på oktober sidste år og oktober i år, er antallet af rykkere i KAB steget med omkring 150.

Og selvom det en forholdsvis lille stigning, bør man ikke undervurdere alvoren, siger Jens Elmelund.

- Den stigning kommer vi til at se resten af året, og dermed vil vi sandsynligvis også en stigning i antallet af udsættelser næste år, siger han til DR P4 København.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.