DF'er om druknet flygtninge-barn: Hvis vi tager flere, vil flere dø

Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen mener, det vil føre til flere tragiske dødsfald, hvis Danmark melder ud, at vi kan tage flere flygtninge.
"Hvis man fjerner muligheden for en fremtid og opholdstilladelse i Europa, så er der jo markant færre, som vil tage chancen, og så undgår vi de her tragiske situationer," siger DF's udlændingeordfører Martin Henriksen.
"Hvis man fjerner muligheden for en fremtid og opholdstilladelse i Europa, så er der jo markant færre, som vil tage chancen, og så undgår vi de her tragiske situationer," siger DF's udlændingeordfører Martin Henriksen. Foto: Scanpix

Uhyggelige billeder af et livløst flygtningebarn, der er skyllet i land på en strand i Tyrkiet har i dag skabt overskrifter i medier verden over.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, har også set billedet, som han overfor Ekstra Bladet beskriver som "tragisk". Han mener dog, at løsningen på at mange flygtninge kaster sig ud i livsfarlige rejser på vej mod Europa er klar. De skal vide, at de ikke er velkomne.

- Hvis man fjerner muligheden for en fremtid og opholdstilladelse i Europa, så er der jo markant færre, som vil tage chancen, og så undgår vi de her tragiske situationer, siger Martin Henriksen til Ekstra Bladet.

Han mener ikke, at det giver mening at lade flere komme til Danmark.

- Jeg tror det er en rygmarvsreaktion, for hvis man sætter sig ned og tænker lidt over det, så forstår jeg det faktisk ikke. Hvis vi melder ud, at vi kan tage endnu flere flygtninge til Danmark, så vil det have den konsekvens, at endnu flere kaster sig ud på vanvittige rejser, og så ser vi flere dødsfald og flere tragiske ulykker, siger Martin Henriksen.

Derfor mener han, at man i stedet for at diskutere asylpolitik generelt skal diskutere grænsepolitik.

- Hvordan kan vi afvise folk effektivt, forklare dem, at de ikke får en opholdstilladelse og lukke ned for de muligheder, der er for at få en opholdstilladelse, siger Martin Henriksen.

DF'eren har tidligere gjort sig bemærket med udtalelser om, at flygtninge, der kommer til landet, ikke må bo for tæt på danske børneinstitutioner.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.