Top-DF’er i vild udmelding: Hold flygtninge væk fra børn

Boliger til flygtninge må ikke komme for tæt på danske børneinstitutioner, lyder det nu fra Dansk Folkepartis udlændingeordfører.
DF's udlændingeordfører, Martin Henriksen, mener ikke, at flygtningeboliger må komme for tæt på danske børneinstitutioner.
DF's udlændingeordfører, Martin Henriksen, mener ikke, at flygtningeboliger må komme for tæt på danske børneinstitutioner. Foto: Scanpix

Der skal være mere end tre meter mellem danske børn og flygninge.

Det mener Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen. I en video på sin Facebook-profil raser han over, at Dragør Kommune vil placere pavilioner til flygtninge et par skridt væk fra en børneinstitution.

- Det mener vi er for tæt på børnene, og det skaber utryghed, siger Martin Henriksen blandt andet i videoen.

- Uanset hvad man mener om flygtningepolitikken, så skal børn have lov til at være børn, lyder det videre fra politikeren.

Og der passer flygtningene altså ikke ind, mener Martin Henriksen.

- Det her det er simpelthen at gå for vidt, lyder det fra udlændingeordføreren, der også opfordrer sine Facebook-følgere til at komme med lignende eksempler fra deres lokale kommuner.

Så galt kan det gå. Flygtninge skal placeres 3 meter fra børneinstitution. Kommunerne er presset i forhold til at huse de mange flygtninge. Det er forståeligt. Men det er ikke altid, det er lige heldigt, det der foregår. Her er et iblandt flere eksempler på, at det er gået for vidt. DF mener, at flygtninge - også selvom de har fået en opholdstilladelse, skal blive på asylcentrene, indtil de kan sendes til hjemlandet eller nærområdet. Hvad mener du? Er du enig? Og kender du lignende eksempler? Del gerne.

Posted by Martin Henriksen on 19. august 2015

Kritiske røster på Facebook

Det er dog langt fra alle, der er lige begejstret for videoen og budskabet i den. Størstedelen af kommentarerne til videoen er kritiske.

- Hvad er det du er bange for der skulle ske? Det er MENNESKER, de flygtninge du snakker om, hvad skulle der ske af dårlige ting, ved at de bor tæt på en børnehave? spørger Rikke.

Andre er forargerede over politikerens menneskesyn.

- Skam dig Martin Henriksen ... Hvad er det dog for et menneskesyn du har, skriver Karin.

Ekstra Bladet har konfronteret Martin Henriksen med videoen og spurgt ind til, hvad problemet er med flygtningeboliger tæt på en dansk institution.

- Problemet er, at børn skal have lov til at være børn. Hvorfor skal børn lige pludselig konfronteres med, hvad der sker ude i den store verden. Altså, lad dog forældrene om at håndtere det. Så må de jo forklare deres børn, hvordan tingene hænger sammen, lyder svaret til avisen fra DF'eren, der dog ikke vil give et konkret svar på, hvor langt væk fra børneinstitutioner, man bør placere flygtningene.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.