DF-veteran: Lars Løkke er en katastrofe for Danmark

Den tidligere DF-profil Søren Krarup opfordrer partitoppen til at vælte Lars Løkke Rasmussen.
"I mine øjne bør Dansk Folkeparti vælte Løkke-regeringen uden betænkningstid," siger Søren Krarup.
"I mine øjne bør Dansk Folkeparti vælte Løkke-regeringen uden betænkningstid," siger Søren Krarup. Foto: Scanpix/arkiv

Dansk Folkeparti bør vælte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Sådan lyder meldingen nu fra Søren Krarup, der i mange år var en central skikkelse i Dansk Folkeparti, skriver Berlingske.

- I mine øjne bør Dansk Folkeparti vælte Løkke-regeringen uden betænkningstid. Løkke er en fuldstændig ukvalificeret leder, som hellere vil dyrke en europæisk overnationalisme end at passe på Danmark som et kristent land i vores egen, historiske sammenhæng, siger Søren Krarup til Berlingske og kalder i samme omgang Lars Løkke for "en katastrofe for Danmark". I stedet vil den tidligere DF-profil have partiet til at pege på S-formand Mette Frederiksen som statsminister.

Dansk Folkepartis næstformand Søren Espersen sagde torsdag, at Danmark burde stoppe for al indvandring og asyltilstrømning fra muslimske lande. Det tog både Venstres udlændingeordfører, Marcus Knuth samt udenrigsminister Kristian Jensen afstand fra. Og netop det, kan Dansk Folkeparti bruge som anledning til at vælge regeringen, mener Søren Krarup.

- Det er jo indlysende, at det er islam, der er truslen. Det er den muslimske indvandring, der er problemet. Derfor ville jeg vælte Løkke-regeringen, og jeg ville gøre det med udgangspunkt i Søren Espersens fortræffelige melding, siger han til Berlingske.

Om udmeldingen fra Søren Krarup, siger Venstres fungerende politiske ordfører Jacob Jensen til Berlingske:

- Det må jo stå for hans egen regning. Søren Krarup tegner ikke Dansk Folkeparti, som vi har et ganske udmærket samarbejde med, selvom vi ikke er enige om alt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.