DF om fyringer i Arbejdstilsynet: Håber og tror ikke det koster ulykker

Onsdagens store fyringsrunde vækker undren og bekymring i BAT-kartellet.
- Jeg håber og tror ikke, at besparelserne vil betyde flere arbejdsulykker og arbejdsskader, siger René Christensen fra DF.
- Jeg håber og tror ikke, at besparelserne vil betyde flere arbejdsulykker og arbejdsskader, siger René Christensen fra DF. Foto: Scanpix/arkiv

Onsdag er den helt store prikkedag i Arbejdstilsynet. Her vil omkring 80 medarbejdere få besked om, at deres sidste arbejdsdag i tilsynet er nært forestående. De får følge af deres kolleger, som vælger en frivillig aftrædelse, så Arbejdstilsynet mister i alt 125 ansatte, når ubesatte stillinger tælles med.

Det skriver Fagbladet 3F.

Tillidsrepræsentanterne for de tilsynsførende i Arbejdstilsynet har en travl periode foran sig, når de mange kolleger får en fyreseddel. Og konsekvensen er, at der bliver færre folk til at gennemføre kontrolbesøg på blandt andet byggepladserne.

- Selvfølgelig er det en kedelig dag. Konsekvenserne af afskedigelser og dermed arbejdsmiljøet ligger på politikernes bord. Vi vil sammen med ledelsen af Arbejdstilsynet søge at få det bedste ud af situation med de ressourcer, vi har tilbage, siger fællestillidsrepræsentant Søren Kristensen til Fagbladet 3F.

Kollegiet af tillidsrepræsentanter i Arbejdstilsynet har tidligere advaret mod de alvorlige konsekvenser af besparelserne på 93 millioner kroner, der vil betyde flere arbejdsulykker og arbejdsskader.

En del af regeringens finanslovsflertal er hentet i Dansk Folkeparti. Forud for finansloven udtalte DF's finansordfører René Christensen og partiets beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted til Fagbladet 3F, at DF var imod de varslede nedskæringer. Nu lyder der imidlertid andre toner fra DF.

- Vi fik mindsket besparelserne med otte millioner kroner. Med en mere risikobetonet indsats kan tilsynsbesøgene sættes ind, hvor der er noget at komme efter, mens virksomheder med orden i tingene vil få færre besøg, siger René Christensen, der er finansordfører for Dansk Folkeparti, til Fagbladet 3F.

- Jeg håber og tror ikke, at besparelserne vil betyde flere arbejdsulykker og arbejdsskader, tilføjer René Christensen.

Den 17. november sagde René Christensen til Fagbladet 3F:

- Aktiviteterne i byggebranchen stiger, samtidig med at man vil have mindre kontrol. Den timing, synes vi, er forkert, siger René Christensen.

Onsdagens store fyringsrunde vækker både undren og bekymring i BAT-kartellet, der dækker syv byggefagforbund.

- Rundbarberingen af Arbejdstilsynet er en håndsrækning til de useriøse spillere i byggeriet, lyder meldingen fra Søren Schytte, der er formand for BAT's arbejdsmiljøudvalg.

Arbejdstilsynet udstedte sidste år 6.400 påbud, straksforbud og forbud på danske byggepladser med ringe sikkerhed.

- Regeringen skylder os en seriøs forklaring på, hvordan man vil reducere antallet af alvorlige arbejdsulykker med 25 procent inden 2020, fastslår Søren Schytte.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.