DF og V nærmer sig hinanden i strid om dansk grænsekontrol

DF bløder op i spørgsmålet om grænsekontrol og siger, at man blot ønsker, at V genopliver en tidligere aftale om toldkontrol. - Det er ikke noget med rød-hvide grænsebomme, siger Peter Skaarup (DF).
Spørgsmålet om grænsekontrol er et af de områder, hvor V og DF er langt fra hinanden. Men nu siger DF, at partiet ikke vil tvinge Venstre til at gå imod reglerne i Schengen-samarbejdet.
Spørgsmålet om grænsekontrol er et af de områder, hvor V og DF er langt fra hinanden. Men nu siger DF, at partiet ikke vil tvinge Venstre til at gå imod reglerne i Schengen-samarbejdet. Foto: Claus Fisker /Scanpix

Mens Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, kæmper for at sammensætte en ny regering, peger Dansk Folkeparti på en løsning i den politiske strid om grænsekontrol.

Gruppeformand Peter Skaarup (DF) erklærer sig villig til at genoplive den aftale om toldkontrol, som Løkke i 2011 indgik med DF.

"Vi vil i store træk have det, som vi aftalte med VK-regeringen sidst. Det er ikke noget med rød-hvide grænsebomme," siger han og forklarer, at der primært skal være tale om toldere og ikke betjente ved grænserne.

"Betjente må vi ikke have ved grænserne inden for Schengen," siger han og svarer klart "ja" til, at partiet er indforstået med, at en aftale netop skal stemme overens med Schengen-aftalen.

Dermed vil DF ikke tvinge Venstre til at gå imod EU-reglerne, som bl.a. regulerer, hvilken type grænsekontrol landene må opstille, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.