Det tjener DRs radioværter om måneden

I går brød P3-programmet et udbredt tabu blandt danskerne, da de åbent fortalte, hvor meget de fik i løn. Den ene vært overraskede den anden.
P3-programmet Ghandi er ganske populært. De bliver de også lønnet for.
P3-programmet Ghandi er ganske populært. De bliver de også lønnet for. Foto: Pressefoto fra Facebook-profil

Christian Fuhlendorff og David Mandel, der bestyrer det populære formiddagsprogram Ghandi på P3, brød i gårsdagens udsendelse et udbredt tabu. De fortalte lytterne, hvad de fik i løn, skriver Ekstra Bladet.

Årsagen var netop ønsket om at bryde et tabu, og værterne havde da også en del betænkeligheder inden:

"Hvis jeg fortæller, hvad jeg får i løn, så sidder der måske nogle af jer og tænker, at 'den idiot, ham som jeg virkelig ikke bryder mig om, og som bare sidder og snakker lidt ind i en mikrofon tre timer om dagen, hvorfor får han det i løn?," som David Mandel udtrykte det, skriver Ekstra Bladet

Det var nu ham selv, der blev en smule forarget, da han hørte, hvad hans kollega kunne trække hjem.

Christian Fuhlendorff havde nemlig forhandlet sig frem til den nette sum af 58.000 kr. om måneden for en arbejdsuge på 25 timer.

Til sammenligning måtte David Mandel nøjes med 47.830 kr. månedligt på en 37 timers arbejdsuge, hvilket er inklusiv pension og diverse tillæg:

"Tjener du 58 på 25 timer? Hvad sker der? Hvordan kan Christian Fuhlendorff tjene mere end mig? Jeg er her 37 timer om ugen!, var hans kommentar i følge Ekstra Bladet.

Årsagen til lønforskellen skal dog ses i det forhold, at Christian Fuhlendorff er ansat på en freelance-kontrakt, der er forhandlet hjem af hans manager hvilket betyder, at han skal af med 10 % til manageren. Videre skal han også selv betale feriepenge med mere.

Lønningerne siger dog ikke nødvendigvis noget om, hvad alle andre radioværter på DR tjener, da DR laver individuelle lønforhandlinger med værterne.

Kilde: EB.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.