DR trods krise: Forgylder topchefer

To af Danmarks Radios topbosser steg markant i løn sidste år, hvor der samtidig blev gennemført besparelser og fyringer.
Maria Rørbye Rønn steg sidste år næsten 590.000 kroner i løn.
Maria Rørbye Rønn steg sidste år næsten 590.000 kroner i løn. SCANPIX arkiv

Mens sparekniven sidste år blev svunget i Danmarks Radio, fik to topchefer klækkelige lønforhøjelser. Det kan BT i dag afsløre.

Direktør i DR Maria Rørbye Rønn steg næsten 590.000 kroner i løn sidste år. Gitte Rabøl, direktør i DR Medier, fik efter en lønjustering næsten 100.000 kroner mere før skat.

De to chefers lønstigninger kom i 2014, hvor DR lukkede Underholdningsorkestret og i alt nedlagde cirka 200 stillinger som konsekvens af en spareplan i kølvandet på et medieforlig, der gav færre indtægter til DR.

Lønstigning skyldes tilpasning

Michael Christiansen, bestyrelsesformand i DR siger til BT om Maria Rørbye Rønns løn, at hun, da hun begyndte i stillingen, fik en løn, der var markant under den tidligere generaldirektørs. Samtidig fik hun en tilkendegivelse om, at hun ville stige i løn til forgængerens niveau, hvis hun løste opgaven godt.

- Hendes løn er altså blevet tilpasset efter fem år i spidsen for DR, forklarer han til BT.

Om Gitte Rabøls lønstigning på næsten 100.000, siger han, at det er en justering.

Flere eksperter siger til BT, at der skal en meget god begrundelse for at give så voldsom en lønstigning i en offentlig institution.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.