Det er dette du skal spise af broccolien
Broccoli er en af de grøntsager, vi spiser meget af. Og med god grund. Den er let at tilberede og meget sund. Men faktisk går vi glip af det bedste.
Broccoli er sundt, men vi spiser ikke den sundeste del af planten.
Broccoli er sundt, men vi spiser ikke den sundeste del af planten. Foto: Colourbox


Vi skal spise de blade, der sidder på selve broccoliplanten, og som før måske bare er blevet smidt væk af producenterne. Bladene er nemlig meget næringsholdige, og de har en god og sød smag, som minder en smule om sukkerærter, skriver Prevention.com. Og så indeholder de meget få kalorier.

Tab 1 kilo om ugen uden at være sulten. Få den effektive slankekur på søndag.dk

Broccolibladene indeholder A- og C-vitamin, hvilket styrker immunforsvaret, og så er de langt rigere på sunde mineraler, der styrker knoglerne, end andre lignende grøntsager er. Spiser man to blade, har man allerede indtaget 30 pct. af kroppens daglige kalkbehov.

En billig madpandekage

Herudover indeholder broccolibladene en stor portion K-vitamin, hvilket gør det lettere for kroppen at udnytte den gode kalk fra bladene.

Den kan tilberedes ved at blive sauteret, eller man kan bruge den som en tortilla og fylde bladet op med lækkert indhold og spise den som en fyldt madpandekage, lyder rådet.

Og ifølge prevention.com skulle bladene være ganske billige i indkøb.

Se træningsmetoden, der giver en fast numse, på femina.dk

Mia Scheelsbeck, Traffic Center, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.