Desperat mangel på praktikpladser: Kommuner allierer sig

Fem vestegnskommuner samler nu kræfterne og prøver i fællesskab at finde praktikpladser til unge mennesker.
Sidste år stod 3600 unge i hovedstadsområdet uden en praktikplads. Blandt andet fordi der ikke var pladser nok inden for deres fag. Arkivfoto.
Sidste år stod 3600 unge i hovedstadsområdet uden en praktikplads. Blandt andet fordi der ikke var pladser nok inden for deres fag. Arkivfoto. Foto: Colourbox/free

Manglen på praktikpladser får nu flere kommuner, folkeskoler og byggeribranchen til at starte et nyt samarbejde på Vestegnen. Det fortæller P4 København.

Hidtil har kommunerne hver for sig arbejdet sammen med tekniske skoler og Dansk Byggeri for at finde praktikpladser, men fra 1. marts samles vestegnens kræfter, fortæller Carsten Bøtker, der er Centerchef i Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestegnen.

- Det bliver meget mere optimalt, at vi mødes fælles på samme platform i stedet for, at vi arbejder sammen med den ene, anden og tredje kommune. Så vi får nogle stordriftsfordele ud af det, siger han til P4 København.

Sidste år stod 3600 unge i hovedstadsområdet uden en praktikplads. Blandt andet fordi der ikke var pladser nok inden for deres fag.

En del af indsatsen i det nye samarbejde er derfor at overbevise de studerende om, at de skal tage en praktikplads inden for noget helt andet.

- Dem, vi har haft meget fokus på, har været inde for bygge- og anlægsbranchen, og når det kommer til stykket, kan vi så se, at det desværre ikke har de unges interesse. Så vi laver kampagner til de unge, hvor vi prøver at tale fagene op, siger Carsten Bøtker.

Derfor er det nye samarbejde så vigtigt, fortæller Louise Phil, der er uddannelseschef i Dansk Byggeri.

- Vi har i forvejen en stor tradition for at uddanne unge mennesker i bygge- og anlægsbranchen. Men det er sådan, at man kan aldrig få det talt nok op, at nu skal I tage en praktikplads - og gerne en erhvervsuddannelse inden for bygge og anlæg. Så derfor går vi ind i det, siger hun til P4 København.

Det nye vestegnssamarbejde løber i foreløbigt to år.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.