Derfor får 400.000 københavnere en SMS fra kommunen i dag

Kommunen minder på SMS borgerne om, at de skal stemme torsdag.
Denne besked har mange tusinde københavnere fået i dag.
Denne besked har mange tusinde københavnere fået i dag. Illustration: Københavns Kommune/affotografering fra telefon

I København har 400.006 borgere i dag fået en SMS med en særlig hilsen fra kommunen.

SMS'en indeholder en påmindelse om, at der i morgen, torsdag, er afstemning om retsforbeholdet. "Dit kryds tæller," lyder det i SMS'en.

Et flertal af politikerne i Borgerrepræsentation i København er årsag til, at de mange københavnere i dag får den utraditionelle hilsen. I sidste måned vedtog politikerne nemlig, at man skulle gå nye veje for at banke den normalt ganske lave stemmeprocent i København op.

- Det er forsøg, der er sat i værks for at nå ud til flere og for at stimulere borgernes interesse i at deltage i demokratiet, siger Stefan Jessing Lund, der er pressekonsulent i Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning.

Han forklarer, at kommunen har hyret et eksternt firma til rundsendingen af de mange tusinde telefonnumre, som man har adgang, fordi de tilhører abonnenter hos teleselskaber.

Har du firmatelefon eller taletidskort, vil du ikke få en SMS i dag. Det får du heller ikke, hvis du aktivt har fravalgt SMS'er fra det offentlige.

Til gengæld har et mindre antal københavnere fået SMS'en flere gange, og kommunen er lige nu ved at opklare, hvad det kan skyldes.

Abonnenten her fik påmindelses-SMS'en to gange. Illustration: Affotografering fra telefon

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.