Derfor er du selv skyld i dræbersnegle-invasion

Undrer du dig over, hvorfor du aldrig ser et pindsvin i din have? Så er du måske selv skyld i det.
Hvis du ikke passer på, så ender du med at dræbe pindsvinene i din have.
Hvis du ikke passer på, så ender du med at dræbe pindsvinene i din have. Foto: Annelene Petersen/ Scanpix

Rigtig mange haveejere døjer med de altædende dræbersnegle, der vælter ind under hegnet fra alle sider. Derfor er der mange, der tyer til gift for at udrydde skadedyrene.

Men det har nogle fatale konsekvenser for piggede væsener i din have.

- Insektgiften dræber pindsvinene. Og de er ellers gode at have. Både fordi de er hyggelige, men også fordi de spiser skadedyr som snegle, fortæller naturvejleder Jan Kjærgaard fra Naturstyrelsen.

Ekstra mange dræbersnegle i år

I år er der ekstra mange dræbersnegle, fordi vejret har været så koldt og fugtigt.

- Det har været et perfekt forår for dem. De har bare kunne æde sig fede i fred og avle som gale, fortæller Jan Kjærgaard.

Derfor er der nok endnu flere, der overvejer skrappe metoder for at komme de slimede dyr til livs. Men naturvejlederen synes det er helt forkert, at haveejere kan få lov til at sprede gift ud, når det nu dræber de små pindsvin.

Det burde være forbudt at sælge gift til private husejere. Men der bliver faktisk solgt rigtig meget stadigvæk. Både plante- og insektgift. Man skal vide, at når man smider det her gift ud, så dræber man altså også pindsvinene.

Lad haven gro til

I stedet for at bruge gift og rydde haven for planter og blade, så burde vi i stedet lade det hele gro til, mener Jan Kjærgaard.

- Hvis vi vil gøre noget for at få flere pindsvin i haven, så skal vi stoppe med at fælde alting og hælde gift ud over det hele. Vi skal lade det hele vokse frit og være frodigt. Det kan pindsvinene lide.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.