Derfor bliver sex bedre med alderen

Ifølge sexolog Vivi Hollænder er der flere grunde til, at sex bliver bedre, jo ældre man bliver.
Sex og alder går godt i spænd, siger sexolog. Faktisk bliver sexlivet typisk bedre med alderen.
Sex og alder går godt i spænd, siger sexolog. Faktisk bliver sexlivet typisk bedre med alderen. Scanpix - modelfoto

Flere rynker - bedre sex. Bare fordi vi bliver ældre, er det ikke ensbetydende med, at vores sexliv stopper. Nærmere tværtimod.

Sexolog Vivi Hollænder forklarer her, hvorfor alder og sex går godt i spænd.

1. Større kropsbevidsthed

Selv om alderen jo med tiden sætter sine spor, og vores krop ikke længere er så slank og rynkefri, som da vi var yngre, så opnår vi en større kropsbevidsthed, når vi bliver ældre. Vi er ikke så tilbøjelige til at ligge under for det perfekte look, men føler os faktisk mere sikre og fortrolige med vores krop.

Læs på Søndag.dk, hvordan du holder liv i dit parforhold.

2. Mere erfaring

Modne kvinder har mere erfaring med sex og kærlighed og ved efterhånden, hvad der virker - og ikke virker. De har fået større selvtillid i sengen og er derfor ikke bange for at fortælle, hvordan de vil elskes. Man tør prøve nyt og har mod til at udforske både sig selv og sin partner seksuelt.

Holder dit ægteskab hele livet? Tjek det på Søndag.dk.

3. Bedre tid og overskud

I 30'erne har vi kvinder travlt med børn, hjem og karriere og bruger meget energi på at tilfredsstille andres behov. Med alderen bliver vores børn mere selvhjulpne, vi bliver bedre til at koble fra og får bedre tid til at nyde os selv og vores partner.

4. Nye kærlighedseventyr

Hvis du som single kaster dig ud i nye kærlighedseventyr, har du typisk erfaring med tidligere parforhold, og med mere erfaring i bagagen er du typisk mere afklaret om, hvad du ønsker af et nyt parforhold. Desuden sætter du større pris på den nyfundne glæde ved sex.

Pernille Lewinsky Kofoed, SØNDAG, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.