TERROR I KØBENHAVN

Debattør: I gør Finns begravelse til underholdning

Mediernes livedækning af terrorofrets bisættelse med kommentarer om gæsternes tøj er smagløs, mener Anne Sophia Hermansen.
Det er en bisættelse, ikke et kongeligt bryllup, skriver debattøren Anne Sophia Hermansen om dagens tv-dækning.
Det er en bisættelse, ikke et kongeligt bryllup, skriver debattøren Anne Sophia Hermansen om dagens tv-dækning. Morten Germund / Scanpix arkiv

Hvorfor skal vi se live-tv fra begravelsen af terrorofret i flere timer og høre om gæsternes påklædning? Det er en begravelse, ikke et kongeligt bryllup - og det er respektløst og smagløst at lave det til underholdning.

Sådan lyder opråbet fra den kendte blogger og meningsdanner Anne Sophia Hermansen på Facebook, efter TV2 i dag sendte live med kommentarer fra Finn Nørgaards bisættelse.

- Er det ikke en anelse bizarro, at journalister skal opdatere os om gæster (endda deres påklædning) og salmevalg som var der tale om en barnedåb i kongefamilien? Jeg forstår det ikke helt, skriver hun blandt andet i opdateringen, der har fået mange 'likes' og kommentarer på det sociale medie.

Anne Sophia Hermansens pointe er ikke, at medierne skulle have undladt at omtale begravelsen. Men måden, den er blevet dækket på, med liveblogging og kommentarer om salmevalg og gæsternes slips minder om underholdning, mener debattøren.

- Jeg forstod sørgeceremonien på Østerbro, hvor vi alle havde brug for at høre trøstende ord og tænde lys i mørket, og jeg forstod begravelsen af Charlie Hebdo-tegnerne, hvor forskellige kunstnere tog ordet og mindede os om vigtigheden af ytringsfrihed. Men live-dækningen af Finn Nørgaards begravelse minder mig mere om underholdning end om oplysning. Hvad er formålet? skriver hun videre.

Det handler ikke om, at terrorofrets død ikke er vigtig eller ikke angår andre end familien, men at dækningen går for tæt på og gør begravelsen til et show, mener Anne Sophia Hermansen.

Hun opfordrer til, at man i stedet for at følge med i hvert minut af tv-dækningen fra begravelsen støtter den mindefond, der er blevet oprettet i Finn Nørgaards navn.

Læs hele Anne Sophia Hermansens indlæg i den offentlige Facebook-opdatering.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.