Danskernes tro på en god økonomi er faldet

Forbrugertilliden er faldet, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Ekspert mener, at danskerne har fået et mere realistisk syn på økonomien.
Danskernes forbug ser ud til at blive mindre.
Danskernes forbug ser ud til at blive mindre. Foto: Colourbox

Forbrugertilliden, som er et udtryk for danskernes forventninger til økonomien, lå på 11,4 i august. I september er tilliden faldet til 7,1, skriver EPN.dk.

Faldet i september fremgår af nye tal fra Danmarks Statistik og kommer efter et havlt år, hvor tallet kun er steget.

Ifølge Lone Kjærgaard, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, stemmer det nye niveau bedre overens med virkeligheden.

"Der er tale om et rent markant fald, men skal man være ærligt, så var tilliden også kommet så højt op, at det var svært helt at finde belæg for den megen optimisme," fortæller Lone Kjærgaard til EPN.dk.

Inden september var danskerne meget optimistiske og måske også for optimistiske, mener flere økonomer. Inden septembermålingen var stemningen på samme niveau som i 2006, inden finanskrisen.

Forbrugerne er stadig positive og forventer trods faldet, at både familiens og landets økonomiske situation vil se bedre ud om et år.

De nye tillidstal bekræfter økonomerne i, at danskerne ikke vil gå i gang med en forbrugsfest, men vil gå stille og roligt frem.

Kilde: EPN.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.