Danskerne vil give lavere ydelse til flygtninge

En måling viser, at et flertal af danskere ønsker, at flygtninge ikke længere har ret til kontanthjælp fra dag ét.
Et flertal af danskerne mener, at flygtninge skal starte på en ydelse, der ligger under kontanthjælpen.
Et flertal af danskerne mener, at flygtninge skal starte på en ydelse, der ligger under kontanthjælpen. Foto: Johan Gadegaard, Scanpix/arkiv

Flygtninge skal ikke længere fra dag ét have ret til kontanthjælp. Det mener et flertal af danskerne ifølge en meningsmåling, som analyseinstituttet Wilke har foretaget for Jyllands-Posten.

Den nuværende regering afskaffede som noget af det første den såkaldte starthjælp, der beløbsmæssigt lå ca. 25-40 pct. under kontanthjælpen, men blå blok med Venstre i spidsen har bebudet, at man efter det kommende folketingsvalg igen vil have flygtninge til at begynde på en lavere ydelse.

Det støtter knap 6 af 10 danskere - 58,8 pct. - i målingen.

Valgforsker Rune Stubager, Aarhus Universitet, konstaterer, at debatten om startydelsen splitter vælgerne i rød blok og kan koste stemmer ved det kommende folketingsvalg.

"Denne måling viser igen, at det der med udlændinge er et giftigt spørgsmål for rød blok, fordi der er splittelse i store dele af partiernes egne vælgerkorps på dette punkt, hvorimod blå blok har en ret entydig opbakning til sin politik fra egne vælgere," siger professoren til Jyllands-Posten.

Læs mere på www.jyllands-posten.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.