Dansker skal spille med i Stephen King-gyser

Med en bodil-statuette under armen er danske Danica Curcic i gang med at indspille en tv-serie og en film.
Danica Curcic fik i 2015 en Bodil-statuette for "Bedste kvindelige hovedrolle" i Bille Augusts "Stille hjerte".
Danica Curcic fik i 2015 en Bodil-statuette for "Bedste kvindelige hovedrolle" i Bille Augusts "Stille hjerte". Foto: Scanpix/arkiv

Danica Curcic er det nyeste danske navn, som nævnes i forbindelse med udenlandske film- og tv-serier.

Danica Curcic gør nemlig Christian Torpe selskab i en international tv-serie, "The Mist", der er baseret på en novelle af gyser-mesteren Stephen King.

Det skriver Ekstra Bladet.

Den 30-årige dansker får rollen som stofmisbrugeren Mia Lambert, der er på flugt og på jagt efter penge. Men den lille by, som er omdrejningspunkt for serien, er dog dækket af en tyk tåge, som sætter indbyggernes liv på den anden ende.

Et stjerneskud

Danica Curcic er uddannet fra Statens Teaterskole og blev i 2014 kåret som "Shooting Star" ved filmfestivalen i Berlin. Hun har desuden haft en rolle i filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens "Fasandræberne" og modtog i 2014 "Ove Sprogøe Prisen" for "... en usædvanlig præstation på teater, film eller tv".

Den største hæder opnåede hun dog for sin hovedrolle i Bille Augusts "Stille hjerte" fra 2014. Her fik hun en Bodil for sin præstation. Christian Torpe var manuskriptforfatter på "Stille hjerte" og kendes desuden som hovedforfatter på tv-serien "Rita".

Med i ny film

Danica Curcic er også på rollelisten til den dansk-producerede film "Darling", som får premiere i 2017. "Darling" tæller navne som Kim Fupz Aakeson, Ulrich Thomsen og Solbjørg Højfeldt.

"Darling" bliver intrueret af Birgitte Stæmose, som blandt andet har instrueret tre episoder af tv-serien "Norskov" og "Room 304", hvor hun også arbejdede sammen med Kim Fupz Aakeson. "Room 304" havde en anden dansk skuespiller med udenlandsk succes på rollelisten, nemlig David Dencik.


Danica Curcic har fået en rolle i "The Mist", som ifølge filmdatabasen IMDB.com filmes i Nova Scotia i Canada og får premiere i 2017. Foto: Scanpix/arkiv

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.