Dansker død efter anfald på fly fra Bangkok

Et Norwegian-fly måtte sikkerhedslande på vej til København, da en 75-årig dansker fik et ildebefindende.
Piloten på Norwegian-flyet valgte angiveligt at lande i Aserbajdsjan, da den 75-årige danske passager fik et ildebefindende ombord på flyet fra Bangkok til København.
Piloten på Norwegian-flyet valgte angiveligt at lande i Aserbajdsjan, da den 75-årige danske passager fik et ildebefindende ombord på flyet fra Bangkok til København. Foto: Hans Olav Nyård / Norwegian/free

En dansk mand er afgået ved døden i Aserbajdsjans hovedstad Baku, efter at han fik et ildebefindende om bord på et fly på vej fra Bangkok til København søndag.

Det bekræfter Udenrigsministeriets Borgerservice overfor dagens.dk.

Ifølge medier i Aserbajdsjan valgte piloten på Norwegian-flyet at lande i Baku, da den 75-åriges tilstand blev forværret.

Her blev han bragt til hospitalet.

- Hans tilstand var alvorlig, da han blev bragt til hospitalet. På trods af indsatsen fra lægerne, var det umuligt at redde hans liv, siger Anar Gadirli, der er talsmand for sundhedsministeriet i Aserbajdsjan, ifølge Azernews.

Ifølge ministeriet var der tale om hjerteproblemer hos den 75-årige, der rejste med sin datter, skriver dagens.dk.

Myndighederne i Aserbajdsjan arbejder nu på at få sendt liget hjem til begravelse i Danmark, skriver Ekstra Bladet.

Flyselskabet Norwegian bekræfter tirsdag omkring middag, at der blev foretaget en mellemlanding:

- Jeg kan bekræfte, at Norwegian måtte mellemlande i Baku søndag, da en af vores passagerer skulle have akut lægehjælp. Det var på en flyvning på vej fra Bangkok til København, skriver pressemedarbejder Astrid Mannion i en mail til Ritzau.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.