Danske sygeplejersker valfarter til Norge

Det er blevet voldsomt populært for danske sygeplejersker at tage til Norge og arbejde.
Foto: Claus Fisker, Scanpix/arkiv

Flere danske sygeplejersker kan se en fidus i at tage til Norge og arbejde. I det første kvartal af i år er antallet af autorisationer steget med 25 procent i forhold til samme periode i sidste år. Siden 2008 er antallet af danske sygeplejersker, der får lov at arbejde for det norske sundhedsvæsen firdoblet.

Det skriver Fagbladet Sygeplejersken.

- Det er positivt , særligt i de perioder, hvor nyuddannede har svært ved at finde fodfæste på det danske arbejdsmarked. De fleste vender tilbage igen som fagligt dygtige sygeplejersker, men der vil også være end l, som bliver i udlandet. Og dem kommer vi til at mange på sigt, siger næstformand i Dansk Sygeplejeråd Anni Pilgaard til Sygeplejersken.

En af de sygeplejersker, der har valgt at arbejde i Norge, er Gyrit Poulsen. Hun siger til Sygeplejersken, at hun har lært meget i Norge, men også at det bliver noget helt andet at skulle arbejde i det danske sygehusvæsen igen.

-I Norge er der flere sygeplejersker pr. patient. Så mon ikke det bliver en omvæltning den dag, jeg kommer tilbage og skal arbejde under dansk normering, siger hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.