Danske jægere skyder halvtamme "dåseløver" i Afrika

Hvert år vender danskere stolt hjem fra Sydafrika med 15-20 løvetrofæer. Løverne er dog halvtamme og opdrættet i bur.
Det koster omkring 150.000 kroner at skyde en opdrættet hanløve, og det tilbud siger 15-20 danskere angiveligt 'ja tak' til hvert år.
Det koster omkring 150.000 kroner at skyde en opdrættet hanløve, og det tilbud siger 15-20 danskere angiveligt 'ja tak' til hvert år. Foto: Arkiv/Iris/Scanpix

Flere danske firmaer tilbyder jagtrejser, hvor man kan nedlægge en vaskeægte løve. De såkaldte ”dåseløver” er opdrættet i bure og derfor halvtamme, og de lukkes ud i mindre indhegninger, hvor jægeren så kan skyde dem med gevær eller bue og pil.

Det skriver Jyllands-Posten i dag.

Dansk Folkeparti og Enhedslisten vil gøre det ulovligt at tage løvetrofæerne med hjem, selvom jagten i Sydafrika er helt lovlig. Resten af Folketingets partier ser ikke nogen grund til at ændre på reglerne.

Løverne er ofte opfostret på sutteflaske og derefter slagteriaffald. I nogle tilfælde kan jægeren vælge sit ”bytte” hjemmefra på forhånd i et katalog eller på nettet.

Både Nordisk Safariklub og foreningen Danske Jagtarrangører mener, at jagten på dåseløver er uetisk.

I Limpopo Travel, som tilbyder løvejagt, ser adm. direktør Tina Jeppesen anderledes på det.

- Vi har nogle etiske regler om, at jagten skal være bæredygtig, legal og ansvarsforvaltet. Om det er etisk i orden, må være op til den enkelte jæger at bedømme, siger hun til Jyllands-Posten.

Det kan koste 150.000 kroner at skyde en hanløve, mens hunløver er billigere.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.