Dansk skuespiller om Hollywood-karriere: Vil ikke kun være skurk

Pilou Asbæk har en strategi for sin karriere i Hollywood.
Pilou Asbæk er aktuel i Hollywood-filmen "Ben Hur".
Pilou Asbæk er aktuel i Hollywood-filmen "Ben Hur". Foto: Sophia Juliane Lydolph/Scanpix/arkiv

Pilou Asbæk har ikke tænkt sig bare at blive endnu en udenlandsk skuespiller i Hollywood. Han vil mere.

Det fortæller han til BT i forbindelse med den danske premiere på hans første Hollywood-rolle i genindspilningen af filmen "Ben Hur".

Her har han en forholdsvis lille rolle som Pontius Pilatus, som nok er mest kendt for at bære ansvaret for korsfæstelsen af Jesus.

En gang skurk, ...

I øjeblikket bliver Pilou Asbbæk tilbudt roller som skurk, men det vil han ændre på ved lære sproget og kulturen, siger han til avisen og fortæller, at man ikke kommer sovende til en rolle i Hollywood. Der skal gøres en del benarbejde.

- Jeg har ikke muligheden for at sidde og vælge mellem de amerikanske film, for der er 400 millioner andre skuespillere, de kan vælge til at spille Pontius Pilatus, siger Pilou Asbæk med en vis overdrivelse.

Dårlig modtagelse

"Ben Hur" har i USA fået dårlige anmeldelser, og på det førende film-site Imdb er det ikke just stjerner brugerne kaster efter filmen.

Her får filmen et snit på 5,6 stjerner - hvilket ikke er unormalt for instruktøren Timur Bekmambetov. Han har instrueret "Ben Hur" og får nogenlunde samme vurderinger af sine film "Abraham Lincoln: Vampire Hunter" og "Wanted".

I 2017 er der premiere på to film med Pilou Asbæk. I filmen "Ghost in the Shell" spiller han overfor superstjernerne Scarlett Johansson og Juliette Binoche, mens han i "Woodchock" har Kirsten Dunst ved sin side.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.