Dansk prins sendes i katolsk skole

Når lille prins Henrik starter i børnehaveklassen efter sommerferien, bliver det på en katolsk skole stik mod kongehusets traditioner.
Prins Henrik, på sin far skuldre, d. 24. juli sidste år på Gråsten Slot. Den lille prins, som bliver seks år den 4. maj, skal ikke som sine store brødre, Nikolai og Felix, sin far og farbror, kronprins Frederik, have sine første læringsår på Krebs Skole i det indre København. I stedet er valget faldet på Sct. Joseph Søstrenes Skole i Ordrup nord for København. Det bekræfter kongehuset over for Billed-Bladet. /eb.dk/ (Joans Olufson/POLFOTO/arkiv)
Prins Henrik, på sin far skuldre, d. 24. juli sidste år på Gråsten Slot. Den lille prins, som bliver seks år den 4. maj, skal ikke som sine store brødre, Nikolai og Felix, sin far og farbror, kronprins Frederik, have sine første læringsår på Krebs Skole i det indre København. I stedet er valget faldet på Sct. Joseph Søstrenes Skole i Ordrup nord for København. Det bekræfter kongehuset over for Billed-Bladet. /eb.dk/ (Joans Olufson/POLFOTO/arkiv) Foto: JONAS OLUFSON/POLFOTO

Det er en tradition, der brydes, når lille prins Henrik efter sommerferien starter i 0. klasse på Sct. Joseph Søstrenes Skole i Ordrup.

Mens prinsens ældre brødre, Nikolai og Felix, begge går på Krebs' Skole på Østerbro i København, kommer prins Henriks skolegang til at foregå i den romersk-katolske skoleinstitution i Ordrup, skriver Billed-Bladet.

Kronprinsen og prins Joachim gik også begge på Krebs' Skole, men efter prinsesse Marie og prins Joachim flyttede til Klampenborg nord for København den 1. oktober 2014, er valget faldet på Sct. Joseph Søstrenes Skole, der kun ligger et par kilometer fra familiens hjem.

På sin velkomstside fortæller den private katolske skole, at omsorg og fællesskab er to vigtige fundamenter i skolens målsætning.

Sct. Joseph Søstrenes Skole starter hver dag med at mødes omkring et "Fader Vor" og en morgensang, og hver onsdag går skiftende årgange på skolen i kirke til gudstjeneste.

Prins Henrik når at fylde seks år den 4. maj, inden han starter i skole blandt cirka 430 elever.

Skolens formål beskrives på hjemmesiden således:

- Skolen bygger hele sit virke på det katolsk-kristne livs- og menneskesyn og har som sit særlige kendetegn til formål at skabe et værdibaseret skolemiljø, hvor Evangeliets ånd af frihed og kærlighed er levende.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.