Dansk forfatter fremstiller Muhammed som fordrukken buk

Præcis 50 dage efter angrebet på Charlie Hebdo udgiver Kåre Bluitgen en satirisk bog om Muhammeds mislykkede sexliv.
Forfatteren Kåre Bluitgen har udgivet en satirisk bog om Muhammeds mislykkede sexliv. Det sker præcis 50 dage efter angrebet på Charlie Hebdo.
Forfatteren Kåre Bluitgen har udgivet en satirisk bog om Muhammeds mislykkede sexliv. Det sker præcis 50 dage efter angrebet på Charlie Hebdo. Annelene Petersen, Scanpix/arkiv

Mens museer rundt omkring i Europa fjerner billeder af Muhammed fra deres hjemmesider eller helt aflyser planlagte udstillinger af frygt for terroraktioner som den, der ramte satiremagasinet Charlie Hebdo den 7. januar, udgiver forfatteren Kåre Bluitgen en fuldblodssatire over Muhammeds liv.

"Jeg har skrevet en satirisk bog om Muhammeds mislykkede sexliv," siger Kåre Bluitgen, som i 2005 ikke kunne finde en tegner, der ville lægge navn til illustrationer af profeten Muhammed.

Den sag inspirerede Jyllands-Posten til at spørge danske tegnere, om de ville tegne Muhammed, som de så ham, og et halvt år senere brød Muhammedkrisen ud med demonstrationer og ambassadeafbrændinger.

På bagsiden har profeten selv anmeldt bogen med ordene:

"Jeg var undertiden solgt, men jeg kan bestemt have mine personlige forbehold. Den bedste bog vil altid være omdiskuteret".

"Siden ca. år 900 har islam bevæget sig mod at gøre Muhammed mere og mere ufejlbarlig. Min bog bevæger sig den modsatte vej, kan man sige," siger Kåre Bluitgen, som mener, at han er med til at hjælpe islam ind i den moderne verden.

"Islam kommer ikke videre, før de erklærer, at koranen ikke er guds uforanderlige ord. Derfor præsenterer jeg en satirisk tolkning af samme historie," siger Kåre Bluitgen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.