Dansk direktør donerer overskud til velgørenhed

Direktør for et nyopstartet dansk mobilselskab vil donere selskabets økonomiske overskud til velgørenhed. Og de ansatte skal arbejde mindre og holde mere ferie.
GreenSpeak åbnede i tirsdags og indtil videre er det organisationer som Økologisk Landsforening, Ingeniører uden Grænser, Læger uden Grænser (foto), Verdens Skove og Make a Wish-foundation, der ser ud til at være de første til at modtage donationer fra selskabet.
GreenSpeak åbnede i tirsdags og indtil videre er det organisationer som Økologisk Landsforening, Ingeniører uden Grænser, Læger uden Grænser (foto), Verdens Skove og Make a Wish-foundation, der ser ud til at være de første til at modtage donationer fra selskabet. Reuters/Scanpix

Anders B. Jensen vil ændre verden med en hel ny forretningsmodel, der har mere fokus på velgørenheds-donationer end profit.

Den 38-årige direktør for mobilselskabet GreenSpeak vil donere alt overskuddet fra sin forretning til velgørenhed. Og det er mobilkunderne, der bestemmer hvilken velgørenhedsorganisation, der skal nyde godt af overskuddet, skriver Globalen.dk.

Hvis en organisation får ti procent af stemmerne, modtager de ti procent af overskuddet, fortæller Anders B. Jensen.

Vi kan få en bedre verden

Anders B. Jensen håber at kunne inspirere andre virksomheder til en hel ny forretningsmodel, hvor det handler om at gøre mest godt for samfundet:

- Den nuværende konkurrence går ud på, hvem der kan tjene flest penge, men kunne vi lave det om og i stedet konkurrere om, hvem der kan lave mest positiv forandring i verden, kan vi få en bedre verden, end vi nogensinde kunne forestille os, siger Anders B. Jensen til Globalen.dk.

Ingen skal arbejde 37 timer

Derudover vil han også skabe den bedste arbejdsplads for de ansatte:

- Mit mål er, at ingen skal arbejde 37 timer. Vi skal arbejde mindre, vi skal holde mere ferie, end det vi har nu, og vi skal være mindre bundne af at være på arbejdspladsen. Hvis der er nogle opgaver, som kan løses på fem timer, er der ingen grund til, at medarbejderen bliver siddende i 7,5 time, fortæller han til Globalen.dk.

Lige løn til alle

Det nye selskab GreenSpeak har endnu ikke genereret nok overskud til at dække lønomkostninger. Så Anders B. Jensen og de øvrige medarbejdere arbejder gratis og bliver først aflønnet, når en væsentlig del af overskuddet kan doneres til velgørenhed.

Og det er planen, at alle, uanset jobfunktion, skal aflønnes lige med 30.000 kroner om måneden, fortæller Anders B. Jensen.

Han ved endnu ikke, om de ansatte skal dækkes af en overenskomst, da han mener, at han kan tilbyde bedre forhold, end hvad en overenskomst vil sikre, skriver Globalen.dk.

GreenSpeak åbnede i tirsdags og indtil videre er det organisationer som Økologisk Landsforening, Ingeniører uden Grænser, Læger uden Grænser, Verdens Skove og Make a Wish-foundation, der ser ud til at være de første til at modtage donationer fra selskabet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.