Dansk avis: "Joachim B. Olsen har altid ret"

Efter 'Detektor's kig på Joachim B. Olsens tal om kontanthjælpmodtagers rådighedsbeløb, proklamerer Børsen i dagens leder, at Liberal Alliances beskæftigelsesordfører altid har ret.
Ifølge Børsen kan man være uenig med Joachim B. Olsen, men man kan ikke påstå, at han ikke har styr på fakta.
Ifølge Børsen kan man være uenig med Joachim B. Olsen, men man kan ikke påstå, at han ikke har styr på fakta. Foto: Jens Nørgaard/Scanpix/arkiv

Hvis du sidder bag computerskærmen med auberginefarvet ansigtskulør og råber dig hæs i vrede over Joachim B. Olsens (LA) seneste kommentarer, så er det ikke blot fordi, at du er uenig med ham. Det er fordi, det er så pissehamrende irriterende, at han altid har ret. Det skriver Børsen i dagens leder.

- Joachim B. Olsen, MF (LA), kan som ingen anden sende trofaste støtter af velfærdsstaten i sin nuværende form op i det røde felt, som man siger. Problemet med ham er, at han altid har ret. Og mennesker, der altid har ret, er bare irriterende, skriver Børsen.

Lederen kommer i kølvandet på, at DR-programmet 'Detektor' blev bombarderet af forespørgsler på at undersøge Joachim B. Olsens påstand om en enlig mor med børns månedlige rådighedsbeløb på kontanthjælp.

Liberal Alliances beskæftigelsesordfører sagde, at en sådan kontanthjælpsmodtager vil få udbetalt 23.000 om måneden. Det mente folk lød umanerlig højt. Detektor undersøgte det, og illustrerede det hele med et bjerg af 1-kroner. Konklusion: Joachim B. Olsen har ret. Igen.

Han har bare styr på sine tal

Det er ikke første gang, at LA-politikeren lægges uretmæssigt for had af venstrefløjen, mener Børsen.

- Selvfølgelig har Joachim B. Olsen ret, fristes man til at sige. Men siden han fik SF'eren Özlem Cekic på glatis i sagen om den såkaldte fattig-Carina, har han været jaget vildt, skriver Børsen.

Grunden, til at han er jaget vildt, er, at hans meninger rammer direkte ned i en aktuel diskussion om velfærdsstaten. Og der er Joachim B. Olsens udmeldinger ikke altid populære, men man kan ifølge Børsen ikke klandre ham for at tage fejl.

For når han åbner munden, har han lavet sin research, og selvom det ofte ikke tager lang tid at finde de samme tal, som Joachim B. Olsen præsenterer, er det for velfærdsstatens forkæmpere mere belejligt at angribe hans person end undersøge emnet selv.

- Her er sagens kerne: Joachim B. Olsen er budbringer af sørgelige sandheder om velfærdsstaten, som vi kender den i dag. Velfærdsstatens trofaste støtter skyder budbringeren, skriver Børsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.