Danmarks dyreste læge får løn som statsministeren

Sygehusdirektør for Roskilde og Køge Sygehus Henrik Villadsen ser hver måned en solid portion penge gå ind på kontoen. Han tjener næsten lige så meget som den danske statsminister.
Henrik Villadsen, der er sygehusdirektør for Roskilde og Køge Sygehus, er landets dyreste læge.
Henrik Villadsen, der er sygehusdirektør for Roskilde og Køge Sygehus, er landets dyreste læge. Foto: Scanpix

Hver måned går der 119.170 kroner ind på Henrik Villadsens konto. Han er sygehusdirektør for Roskilde og Køge Sygehus og får en løn, der næsten svarer til statsministerens. Det skriver sn.dk.

Den 50-årige hjertelæge kom i april til Region Sjælland fra en direktørstilling på Odense Universitetshospital. Nu har han landets højeste løn blandt offentlige sygehuschefer, der har en lægelig baggrund. Hans løn er kun overgået af lønnen til de øverste chefer på Rigshospitalet, Bispebjerg, Herlev, Hvidovre, Gentofte, Lillebælt og Odense.

Det fremgår af tal fra tidsskriftet Dagens Medicin, som har set på sygehuschefers løn i alle fem af landets regioner.

Marianne Wenzell Evers, der er HR-direktør i Region Sjælland bekræfter over for sn.dk, at tallene er korrekte. Pensionen er ikke beregnet med.

"Lønningerne bliver forhandlet mellem regionen og den enkeltes faglige organisation, og her er der flere forskellige vilkår, der spiller ind, når lønnen fastsættes," forklarer Marianne Wenzell Evers, der ellers ikke vil kommentere på enkelte lønninger.

Henrik Villadsen selv ønsker heller ikke at kommentere på sin egen løn.

"Vi har aftalt, at vi ikke vil kommentere på vores løn," siger han til sn.dk.

Kilde: sn.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.