Dårlig sex? Det bliver bedre, når du er fyldt 40

Kvinder bliver mere og mere tilfredse med deres sexliv, jo ældre de bliver, viser nye undersøgelser.
Der er ingen grund til at tro, at alt det med kærlighed og sex stopper, bare fordi du er blevet ældre.
Der er ingen grund til at tro, at alt det med kærlighed og sex stopper, bare fordi du er blevet ældre. FOTO: Scanpix

Sex har den senest tid været et fjernt minde. Du får ikke meget af det, og når du endelig gør, er det ikke så godt endda. Du bruger i stedet aftenerne på at fantasere om den gang, du var ung og vild på diskotekets toilet.

Det var tider og erkendelsen af, at dit sexliv toppede dengang, du stadig rendte til halbal, gør dig trist. Men de gode nyheder er, at du ikke nødvendigvis peakede som ung, skriver Prevention.

Et studie fra California San Diego Universitet viser, at kvinder bliver mere og mere tilfredse med deres sexliv, efter de er fyldt 40.

Hvorfor?

Læs med her:

Du kender din krop

Din krop har struttet, den har nydt, den har ydet og måske også både fejlet og svigtet. Når du når de 40, har du oplevet din krop gå igennem en del faser. Og derfor kender du den nu godt, hvilket du får betaling for i sengen.

En tidligere undersøgelse fra England viser, at kvinder i 40'erne er mindre selvbevidste omkring deres krop og netop derfor kan de føle sig bedre tilpas, når de har sex.

- Jeg synes, at de af mine patienter, der har rundet de 40 år, har mere forståelse for, hvordan deres krop fungerer, siger Lauren Streicher, MD, der er professor ved Feinberg School of Medicine på Northwestern Universitet og forfatter til bogen: ”Sex RX: Hormones, Health and Your Best Sex Ever.

Hun forklarer, at modne kvinder er mere åbne omkring deres behov og søger efter at få dem opfyldt. De skammer sig ikke og nyder sex, og de er ikke bange for at bede om de ting, de kan lide.

Du har ro på dit liv

Når du er i 30'erne har du måske fået børn, er gravid, har travlt med jobbet eller skifter dine mænd ud. Det betyder travlhed og mangel på sex, sådan er det bare, siger Lauren Streicher.

Når ungerne flytter ind i soveværelset, flytter sexlivet ud. Derfor skal du glæde dig, til de bliver ældre, for så får din krop og dit sind mere ro, og lysten til sex kan igen få et godt tag i dig.

Din hormoner ændrer sig

Når du bliver omkring 40 år, kan dit østrogen-niveau finde på at falde, og på et tidspunkt går du i overgangsalderen. Det giver plads til, at testosteronet i din krop kan rase og det er faktisk ofte skyld i, at du får en øget sexlyst, forklarer Hilda Hutcherson, MD fra Columbia Universitet.

Faktisk kan det giver dig så meget lyst, at du jagter efter din mand, som ikke kan følge med. Men du risikerer desværre også, at det går den anden vej og din lyst falder.

Du går ind i en ny fase

Meget er sket i dit liv, når du bliver 40 år – og det kan faktisk være, du er kommet til en krydsvej, hvor du foretager nye valg.

Du er måske blevet skilt, er single eller har fundet ny kærlighed og det kan godt sætte gang i en ny strøm af lyst og gode sex-oplevelser, forklarer Lauren Streicher:

- Når først en kvinde er ude af sit monogame forhold, vil hun genfinde sin seksualitet, hvilket kan være meget befriende.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.