Chok over nye dagpengetal: "Den nuværende model har spillet fallit"

I SF og Enhedslisten er man chokeret over nye tal, der viser, hvor mange mennesker der har mistet retten til dagpenge siden 2013.
Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører Finn Sørensen har nu kaldt beskæftigelsesministeren i samråd.
Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører Finn Sørensen har nu kaldt beskæftigelsesministeren i samråd. Foto: Scanpix

60.000 ledige har siden 2013 mistet retten til dagpenge.

Det viser nye tal fra AK Samvirke i dag.

Og de nye tal understreger behovet for en politisk løsning, mener SF's formand Pia Olsen Dyhr.

- Når omkring 60.000 mennesker nu har mistet retten til dagpenge, har den nuværende model spillet totalt fallit, siger hun i en pressemeddelelse.

Tallene viser, at lidt over 9.000 ledige har mistet deres dagpengeret fra januar til juli i år.

- Vi er nødt til at halvere genoptjeningskravet til dagpenge eller finde en model som er bedre og mere smidig. Samtidig kommer vi ikke uden om, at tilføre området flere penge. Ellers får vi ikke genskabt trygheden på arbejdsmarkedet, siger Pia Olsen Dyhr.

Kalder ministeren i samråd

Tallene har også fået Enhedslisten på barrikaderne, og partiet kalder nu beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) i samråd for at høre, hvad han vil gøre for de mennesker, der falder ud af systemet.

- Med de seneste tal må det stå klart for enhver, at problemet har et omfang så det ikke kan løses inden for dagpengekommissionens snævre rammer. Beskæftigelsesministeren skal derfor i samråd for at forklare, hvad han her og nu vil gøre for de mange mennesker der er blevet ramt. Det gælder ikke mindst de mange tusind, der helt mister forsørgelsen og havner i fattigdom, selvom de har gjort alt det rigtige og står til rådighed for arbejdsmarkedet, siger Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører Finn Sørensen i en pressemeddelelse.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.