Pind enig med Tesfaye: Dagpenge er ikke ferie på statens regning

Flere politikere er iltre over et debatindlæg, hvor der står, at det er i orden at vente på drømmejobbet, mens man får dagpenge.
Søren Pind er ikke enig i, at man bare kan tage en slapper, mens man er på dagpenge.
Søren Pind er ikke enig i, at man bare kan tage en slapper, mens man er på dagpenge. Foto: Claus Bech Andersen/Arkiv/Scanpix

I går var der flere, der studsede over den nyuddannede eventkoordinator Nicolai Arentz Larsens debatindlæg ’Det er sgu lækkert at være på dagpenge’ i Politiken.

Her gav han nemlig udtryk for, at han ikke gider arbejde for enhver pris. Derimod har han tænkt sig at være på dagpenge, indtil han kan få et arbejde, som han brænder for.

"Jeg er ikke doven, jeg vil bare ikke have et job, der ikke interesserer mig", skriver han blandt andet.

De opsigtsvækkende budskaber i indlægget har fået flere politikere til at komme med et modargument på de sociale medier.

Landets justitsminister Søren Pind (V) skriver på sin facebookside, at idlæggets budskab er så pinlig, at man håber, at det er udtryk for en dårlig joke.

Og mens vi alle kigger et andet sted hen... Pls fortæl mig, det er en dårlig vittighed. Og så en fagforeningsrepræsentant!

Posted by Søren Pind on 14. september 2015

Og for engang skyld er Socialdemokraternes folketingsmedlem Mattias Tesfaye rørende enig med Søren Pind. Mattias Tesfaye mener endda, at Nicolai Arentz Larsen er et fjols.

Mattias

Drop netflix og tag en tudekiks

I debatindlægget skriver Nicolai Arentz Larsen, at han bruger en del af sin tid med at se Netflix.

"Lige nu der sidder der formentlig nogle borgelige læsere og tænker »Det kan han da ikke være bekendt, det er jo samfundets penge«, og ja, det er helt rigtigt, at jeg bruger en stor del af min uge med Netflix og får understøttelse hver måned", står der i debatindlægget.

Men det er bestemt ikke kun borgerlige politikere, der er oprørte over hans holdning. Det understreger SF's uddannelsesordfører Jacob Mark. Sure tjanser er en del af livet, fastslår han.

"Lige nu sidder der formentlig nogle borgerlige læsere og tænker: Det kan han da ikke være bekendt, det er jo samfundets...

Posted by Jacob Mark on 14. september 2015

HK står ikke bag debatten

Nicolai Arentz Larsen har underskrevet sig som bestyrelsesmedlem i HK Ungdom Hovedstaden.

Men HK ungdom var allerede i går ude at sige, at debatindlægget ikke er et udtryk for HK’s officielle holdning, da det ikke skal være et pusterum at være på dagpenge.

Og den linje er Nicolai Arentz Larsen helt med på, skriver han via sin twitterprofil.

Nicolai

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.