Charlotte Fich: Søvn betyder meget for mig

Søvn og planlægning er meget vigtige elementer i skuespillerens hverdag.
Charlotte Fich er 53 år og ikke mindst kendt for rollen som Ingrid Dahl i krimiserien 'Rejseholdet.'
Charlotte Fich er 53 år og ikke mindst kendt for rollen som Ingrid Dahl i krimiserien 'Rejseholdet.' Scanpix

Det er godt for alle med en god nats søvn, og derfor prioriterer skuespiller Charlotte Fich, som er gift med filminstruktør Per Fly og mor til to teenagedrenge, søvnen højt.

’Søvn betyder meget for mig. Jeg skal helst have otte timers søvn, nogle gange er syv nok, men hvis jeg får sovet mindre end det, mærker jeg det lige med det samme. Så kan jeg simpelthen ikke komme ind i kampen. Jeg kan ikke koncentrere mig. Jeg kan ikke yde. Og det er typisk dér, jeg bliver syg, jeg, der ellers aldrig er syg,’ forklarer hun til tillægget SUND, der udkommer med SØNDAG.

Det går ligeledes ud over hendes sangstemme, hvis det halter på søvnfronten. Og det kan være et stort problem, hvis hun har et syngejob aftenen efter.

Kvinder skal sove 20 minutter længere end mænd. Læs på Søndag.dk hvorfor.

Tager en dag ad gangen

For ikke at få stress i den hårde branche, hun er i, går hun desuden meget op i planlægning.

’Arbejdsopgaverne vælter enten ind over hinanden, eller også er der slet ingen, det er sjældent den blide mellemvej. Og så gælder det om for mig at have planlagt min uge f.eks., så jeg kun behøver at tage én dag ad gangen og slå op i min kalender og se, hvad jeg skal. Det, der giver stress, er at stå om mandagen og se fem travle dage frem og også skulle overskue fredagen. Med en god planlægning behøver jeg ikke se frem,’ forklarer hun.

Da børnene var små, måtte hun ofte sig nej til arbejde for netop at undgå stressede situationer.

’For mig hænger et sundt liv også sammen med, at familien trives. Min familie er en stor og vigtig del af mit liv, og den del af livet vil jeg gerne give plads og prioritere,’ slutter hun.

Af redaktionen, SØNDAG, Aller Media

Dit mavefedt kan ødelægge din søvn. Læs hvorfor på Søndag.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.