Byggeriet i uheldig rekord: Flere arbejdsskader efter ulykker

En ny opgørelse fra Arbejdsskadestyrelsen viser, at antallet af arbejdsskader efter ulykker er steget.
Sidste år blev der anmeldt 2.197 skader som følge af en arbejdsulykke på landets byggepladser. Det er det højeste i seks år.
Sidste år blev der anmeldt 2.197 skader som følge af en arbejdsulykke på landets byggepladser. Det er det højeste i seks år. Foto: Scanpix/arkiv

Arbejdsskader efter ulykker i byggeriet er steget med 28 procent fra 2009 til 2014. Det afslører en ny opgørelse fra Arbejdsskadestyrelsen, skriver Fagbladet 3F.

Sidste år blev der anmeldt 2.197 skader som følge af en arbejdsulykke på landets byggepladser. Det er det højeste i seks år.

Opgørelsen kommer kort efter, at regeringen har foreslået nedskæringer på godt 20 procent i Arbejdstilsynet.

- Det er dybt ulykkeligt, at regeringen vil skære i Arbejdstilsynets ressourcer. Vi skal huske på, at bag de her tal er jo mennesker, som kommer til skade. De taber indtægt, og det gør deres arbejdsgiver jo også, siger Kim Lind Larsen, der er formand for 60.000 håndværkere i 3F's byggegruppe.

Arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri, Mette Møller Nielsen, frygter ikke, at nedskæringer vil svække Arbejdstilsynets kontrol med arbejdsmiljøet, men er bekymret for kontrollen med bygherrerne.

- Jeg er rigtig bekymret over, hvis det fører til, at der bliver mindre fokus på bygherrerne. For vi ved at en tredjedel af alle ulykker skyldes fejl ved tegnebrættet, siger MetteMøller Nielsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.