Buschauffør blev dagens helt: Kørte passager på sygehuset

Buschaufføren Karlo Tved fra Randers tog sagen i egen hånd og lagde sin busrute om for at køre en blødende dame på hospitalet.
Der var smil, varme håndtryk og blomster til den hjælpsomme buschauffør fra Randers.
Der var smil, varme håndtryk og blomster til den hjælpsomme buschauffør fra Randers. Lars Rasborg/Scanpix

Som buschauffør i Randers er Karlo Tved vant til at navigere rundt i en travl hverdag med mange passagerer og en stram tidsplan, der skal overholdes. Men Karlo har alligevel masser af overskud og empati.

For et par dage siden skulle han til at køre bybus rute 1 ude af Busterminalen i midtbyen, da en dame kom ind i bussen for kort efter at styrte ud igen

- Det prøver jeg jo så tit, men så kan jeg se, at det bløder lidt, og lige pludselig vælter blodet ud, og der samler sig en hel blodpøl foran hende, fortæller Karlo Tved til Randers Amtsavis.

Så tog Karlo sagen i egen hånd ...

Han lod bus være bus og gik ud til damen, der havde voldsomt næsblod. Lene Knudsen hedder hun. Den 70-årige kvinde sad og sundede sig på en bænk. Han overtalte hende til at komme med hende ind i bussen igen, og her spurgte han de godt ti passagerer, om det var okay, han tog dem med ud på en lille omvej. Og så kørte han ellers afsted mod hospitalet i Randers.

- De fik en ekstra tur, og det kom de ikke til at betale ekstra for, siger Karlo Tved, der godt nok overvejede at ringe efter en ambulance, men kom frem til, at det ville være langt hurtigere at tage turen selv.

Blomster og smil

Ved sygehuset fulgte en passager Lene Knudsen ind, og Karlo Tved kørte tilbage til sin rute og samle de ventende passagerer.

De var for øvrigt fulde af forståelse, da de hørte om årsagen til forsinkelsen. Det samme var Nobina, hvor Karlo Tved er ansat.

Næseblodet skyldtes heldigvis ikke noget alvorligt, og Lene Knudsen er for længst blevet frisk igen. Og forleden satte hun så Randers Amtsavis og Karlo Tved stævne ved busterminalen, hvor hun overrakte sin redningsmand en stor buket blomster, garneret med masser af smil. Det synes hun, han fortjener. Som hun siger: Det er en sjældenhed, at der er så meget hjælpsomhed til.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.