Brutal mishandling af lama: Bydel i København i chok

En sagesløs lama er i weekenden blevet mishandlet og efterladt døende i sit eget blod, før den blev fundet af lokale.
Et frygteligt syn. Lamaen Lenny stod ikke til at redde. Den bestialske dyremishandling var for voldsom. 
Et frygteligt syn. Lamaen Lenny stod ikke til at redde. Den bestialske dyremishandling var for voldsom.  Foto: Britta Lunnemann

I et naturskønt område i den sydlige del af København kan naturelskere gå tur og opleve får og lamaer græsse på de grønne områder.

Der plejer at være to lamaer til at passe på de mange får på "Sydhavnstippne", som området hedder. Men nu er der kun en. Lamaen Lenny har nemlig været udsat for grim mishandling, og nu er der kun Ulla tilbage.  

Lenny, der er en lama-art kaldet Alpaka, blev fundet mishandlet af en flok lokale i går, søndag, skriver Ekstra Bladet.

Lamaen lå næsten død på jorden med et meter langt jernspyd stukket igennem bugen, og det fik de chokerede lokale til at ringe efter hjælp.

- Vi blev ringet op af nogen, som siger, at den ligger der med et spyd i vommen. Den lå og var helt afkræftet, men vi ved ikke, hvornår det er sket. Det er dyremishandling, siger Torben Christensen fra Sydhavnstippens fårelaug til Ekstra Bladet.

Mishandlere på spil i området

Efter det voldsomme fund blev både Dyrenes beskyttelse og Børnenes Dyremark i området alarmeret, og den stakkels lama blev straks aflivet med en boltpistol.

Episoden vækker både vrede og fortvivlelse. Det er nemlig ikke første gang, at området oplever underlige hændelser, hvor dyr er blevet skadet.

De to lamaer er sat ind for at passe på får, der går i området og holder utøj nede. Løse hunde har tidligere generet fårene, og det har lamaerne været med til at afhjælpe, fordi hundene er bange for dem.

Men der har stadig været problemer, forklarer Torben Christensen:

Altså vi har haft nogle (får), som er blevet bidt af hunde, men vi har også været ude for, at nogle er druknet. Men de bør ikke kunne drukne sig selv, så vi mistænker, at nogen har jaget dem ud i vandet, siger han.

Det lokale medie Sydhavnstippen beder alle, der kan hjælpe med opklaringen af den bestialske dyremishandling om at kontakte Tippens Fårelaug, der på sin Facebook-side også følger sagen tæt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.