Brugte Folketingets kreditkort privat: Grønlandsk politiker må punge ud

Aleqa Hammond (Siumut) betaler nu de penge, hun har brugt med et kreditkort fra Folketinget, tilbage.
Aleqa Hammond (Siumut) har valgt at betale et større beløb tilbage, som var blevet brugt på et kreditkort udstedt af Folketinget til tjenstlige formål. (Arkivfoto)
Aleqa Hammond (Siumut) har valgt at betale et større beløb tilbage, som var blevet brugt på et kreditkort udstedt af Folketinget til tjenstlige formål. (Arkivfoto) Foto: Davali Philip/Polfoto

Aleqa Hammond (Siumut), den grønlandske politiker, betaler 12.983 kroner tilbage, som hun har brugt med kreditkort fra Folketinget. Det skriver mediet KNR.

Politikeren har i de seneste dage været i offentlighedens søgelys, da Ekstra Bladet kunne fortælle, at hun uretmæssigt havde brugt flere tusinde kroner på kreditkort udstedt af Folketinget.

- Jeg kan bekræfte, at der i dag har været afholdt et møde mellem folketingsmedlem Aleqa Hammond og Folketingets Administrations Økonomikontor, og at sagen nu er udredt og løst, således at det skyldige beløb modregnes ved førstkommende lønudbetaling, skriver økonomichefen i Folketingets Administration, Allan Blom, i en meddelelse ifølge KNR.

Aleqa Hammond fortalte først, at kreditkortet, der er udstedt af Folketinget til tjenstlige formål, var blevet brugt i en nødsituation.

- Mine konti blev groft misbrugt via iTunes i juni, hvilket heldigvis blev opdaget af min bank.

- Jeg har via Folketinget et Mastercard, som jeg aldrig har brugt, men i nødsituationen måtte bruge og meddelte administrationen om sagens karakter. Der var gensidig forståelse, skrev politikeren på Facebook.

Forklaringen faldt, efter at et kontoudtog viste, at kortet var blevet brugt i byggemarkedet Stark og i Brugsen i Nuuk for anselige beløb.

Folketingskortet skal bruges, når politikerne i embeds medfør for eksempel skal købe flybilletter eller betale for taxi.

- Jeg har nogle udeståender, som jeg skal have snakket med Folketingets Administration om, og som jeg synes, det er meget vigtigt at få belyst ordentligt.

- Jeg har bedt om at få holdt møde med administrationen, således at det ikke foregår hen over medier eller andre instanser, men det bliver en face-to-face-snak, sagde Aleqa Hammond tidligere mandag til KNR.

Politikeren har altså nu meldt ud, at hele beløbet bliver betalt tilbage.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.