Brøndby Support truer med boykot

Brøndby Support vil ikke tage på udebanekampe, hvis klubben gør alvor af at indføre det såkaldte away-kort
Brøndby Support truer med at boykotte udebaneture, hvis klubben indfører det omstridte away-kort.
Brøndby Support truer med at boykotte udebaneture, hvis klubben indfører det omstridte away-kort. Foto: Lars Poulsen/POLFOTO

Brøndby Support, som er Brøndbys officielle fanklub, har længe været modstander af det såkaldte away-kort, som klubben ønsker at fans, der rejser med til udebanekampe, skal udstyres med.

Torsdag melder fanklubben ud, at hvis Brøndby indfører det udskældte away-kort, så vil Brøndby Support fra næste sæson ikke arrangere udebaneture.

- Brøndby Support ønsker ikke at arrangere busture til klubbens udekampe, hvis et away-kort bliver påkrævet for at deltage på turene.

- Vi opfordrer desuden vores medlemmer til at følge trop og helt boykotte udebanekampene og away-kortet, skriver Brøndby Support på sin hjemmeside.

Brøndby Support henviser blandt andet til, at et ekspertråd i EU har frarådet at indføre away-kort, da det sender et signal om, at det er farligt at gå til fodbold.

- Eksempler fra ind- og udland viser, at away-kort ikke nedbringer problemerne i forbindelse med fodboldkampe. Tværtimod har følgerne været, at tilskuertallene er raslet ned, og i enkelte lande har sponsorerne endda trukket sig.

Meningen med away-kort er, at klubben skal kunne registrere alle tilskuere, der vil følge deres hold på udebane, så klubberne har nemmere ved at holde ballademagere ude fra de danske fodboldstadioner.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.