Brand på skofabrik koster 72 livet

Mange er brændt til ukendelighed på fabrik, hvor 72 er fundet døde. Der er ikke flere savnede.
Flertallet af de dødsofre, som er blevet bjærget fra fabrikken, er brændt til ukendelighed. Fingerringe, ure, mobiltelefoner og andre effekter skal nu være med til at identificere de omkomne.
Flertallet af de dødsofre, som er blevet bjærget fra fabrikken, er brændt til ukendelighed. Fingerringe, ure, mobiltelefoner og andre effekter skal nu være med til at identificere de omkomne. Foto: Bullit Marquez/AP

Dødstallet efter en fabriksbrand i Filippinernes hovedstad, Manila, har kostet 72 personer livet, oplyser borgmesteren i Valenzuela-bydelen til nyhedsbureauet AFP.

Han indikerer, at det nok er meget tæt på at være det endelige dødstal, da antallet af døde matcher antallet af savnede fabriksarbejdere, som var ansat til at producere let fodtøj som eksempelvis klipklapper og sandaler.

De fleste af arbejderne blev fanget i flammerne og havde ikke mulighed for at undslippe, oplyser borgmesteren ved navn Rexlon Gatchalian.

Branden i bygningen på to etager brød ud onsdag efter en eksplosion, der formodes at være sket, da gnister fra et svejseapparat ramte en container, hvor der blev opbevaret kemikalier, som bruges i produktionen.

- Mange af dem, der er blevet fundet, er reduceret til kranier og knogler, siger den nationale politichef, Leonardo Espina, i en følelsesladet pressekonference efter branden.

Her blev det bekræftet, at 72 er døde.

- Det er helt sikkert, at nogen vil blive sigtet i sagen. Det er ligegyldigt, om det var et uheld - mennesker er døde. Lige nu efterforsker vi sagen for at slå helt fast, hvad der er sket, siger han ifølge AFP.

Fingerringe, ure, mobiltelefoner og andre effekter skal nu være med til at identificere de omkomne.

Tidligt torsdag morgen dansk tid lød det, at politifolk på stedet bar ansigtsmasker og hjelme og med korte mellemrum bragte døde ud i ligposer, mens kolleger ledte efter overlevende.

Det tog onsdag myndighederne syv timer at få kontrol over branden.

/ritzau/dpa/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.