Borgmester om Apple-hemmelighed: Det har jo brændt inde i en

Viborgs borgmester Torsten Nielsen siger, at det var svært at holde på den store nyhed om, at Apple investerer milliarder i den jyske provinsby.
Torsten Nielsen, konservativ borgmester i Viborg, har grund til at smile i dag. Apple investerer milliarder i et nyt datacenter i Foulum 8 kilometer uden for Viborg.
Torsten Nielsen, konservativ borgmester i Viborg, har grund til at smile i dag. Apple investerer milliarder i et nyt datacenter i Foulum 8 kilometer uden for Viborg. Preben Madsen, Scanpix/arkiv

- Der har været mange bolde i luften, sådan sagde Viborgs konservative borgmester Torsten Nielsen ved det pressemøde, der netop er blevet afholdt om Apples nye milliardinvestering i den jyske by.

Fra 2016 til 2026 etablerer Apple et nyt mega-datacenter i Foulum 8 kilometer uden for Viborg by.

Forløbet op til den store erhvervsnyhed har været præget af stor hemmelighedskræmmeri, lod borgmesteren forstå på pressemødet.

- Vi er da vant til at håndtere fortroligheder. Men her har vi ikke kunnet fortælle noget som helst. Men det har jo brændt inden i en, man vil så gerne dele det med andre. Man må bare ikke, sagde Torsten Nielsen.

Ilede hjem fra ferie

Borgmesteren roste de mange medarbejdere, der har været involveret i at få Apple til byen. Meget kommunikation er foregået om natten, og flere medarbejdere har udvist stor fleksibilitet i forhold til at bistå virksomheden.

-På et tidspunkt skulle Apple bruge noget bestemt materiale, og den medarbejder, der kunne hjælpe, afbrød sin ferie for at sikre, at de fik, hvad de skulle bruge, fortæller borgmesteren.

Også Handels- og Udviklingsminister Mogens Jensen (S) deltog ved pressemødet. Han sagde, at Apples beslutning om at investere milliarder i Danmark punkterer nogle myter.

-Det her slår syvtommersøm igennem, at vi ikke skulle have gode rammebetingelser og så videre. Vi har et rigtig godt erhvervsklima i Danmark.

Ekstra gevinst

Han peger på, at der vil være mange positive afledte effekter af Apples investering.

Blandt andet kan muligheden for forsknings- og udviklingsaktiviteter i Forskningscenter Foulum, blive en ekstra gevinst, mener ministeren.

CEO hos Apple, Tim Cook siger i en udtalelse:

Vi er henrykte over at kunne udvide vores virksomhed og skabe hundredvis af lokale arbejdspladser.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.