"Bondefangeri": Remee anklaget for social dumping

X Factor-dommeren Remee søger gratis arbejdskraft. Det er løndumping, mener HK.
Remee anklages nu for social dumping. Han søger en praktikant til en 37 timers stilling - uden løn.
Remee anklages nu for social dumping. Han søger en praktikant til en 37 timers stilling - uden løn. Henning Bagger/Scanpix

Han har lige vundet den nyeste omgang X Factor med sanglærken Emilie Esther, men nu skal Remee atter tilbage til den travle hverdag som musikproducer.

Og hitmageren har angiveligt nok at se til, for han og kollegaen Chief One, der sammen ejer selskabet Reach, søger en praktikant til at hjælpe med forskellige opgaver i en seks måneders stilling. Der følger dog ikke løn med.

Det skriver Ekstra Bladet.

Avisen skriver, at arbejdsugen på kontoret på Stay tæt ved Remees hjem i København bliver på 37 timer. Jobbet er ulønnet og praktikanten skal indstille sig på at udføre flere arbejdsopgaver:

Bistå i produktion af musikvideoer, tage med vores artister til events, lytte til demoer/A&R arbejde, generelle management opgaver, koordinering af koncerter, presse, interviews mv., ad hoc kontoropgaver, sørge for at studiet er klart til vores kunder og bistå i indspilningsplanlægningen.

Fagforeningen HK Service Hovedstaden er langtfra tilfreds med stillingsopslaget.

Social dumping

- Det er noget bondefangeri, at de lokker dem med det her. For de er jo ikke garanteret noget efterfølgende. Man kan sidestille det med østarbejderne, hvor der også foregår social dumpning. Her dumper man også priserne, siger René Knudsen, der er formand for HK Service Hovedstaden, til Ekstra Bladet.

Han forklarer også, at HK kun tillader ulønnet praktik, hvis man har en bachelor eller diplomuddannelse – og højst i et par måneder.

Skal ikke hente kaffe

Remees advokat skriver til Ekstra Bladet, at man ikke havde regnet med at få ”dårlig presse” på denne sag.

- Grunden til, at vi har slået en stilling op som ulønnet praktikant er, at vi får mange uopfordrede ansøgninger fra studerende om at arbejde som ulønnet praktikant, da de af deres uddannelsesinstitution opfordres til at få en praktikantstilling. Som praktikant hos Reach får man et indgående indblik i musikbranchen og meget relevant arbejdserfaring, hvor man ikke bare bliver sat til at hente til kaffe, skriver advokaten.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.