Afsløret i social dumping: 75 anholdte - fejl for 200 mio.

Arbejdstilsynet, SKAT og politiet har nu i tre år gennemført fælles aktioner mod fejl, snyd og social dumping, og der er kradset manglende skat ind for 200 millioner kroner. Det handler dog ikke kun om penge, men også om retfærdighed, siger skatteministeren.
Skatteminister Benny Engelbrecht (S) og beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) var i dag med på inspektion på byggeriet af forbrændingsanlægget Amager Bakke. Arbejdstilsynet, Skat og Politiet har nu i tre år lavet fælles aktioner mod social dumping og ulovligt arbejde. Det er blevet til 1503 reaktioner på arbejdsmiljø ud af besøg på i alt 2793 virksomheder.
Skatteminister Benny Engelbrecht (S) og beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) var i dag med på inspektion på byggeriet af forbrændingsanlægget Amager Bakke. Arbejdstilsynet, Skat og Politiet har nu i tre år lavet fælles aktioner mod social dumping og ulovligt arbejde. Det er blevet til 1503 reaktioner på arbejdsmiljø ud af besøg på i alt 2793 virksomheder. Aske Folkmann Drost

Når myndigheder banker på døren hos landets arbejdspladser, afslører de social dumping i stor stil.

Siden 2012 har Arbejdstilsynet, SKAT og politiet gennemført fælles aktioner på 2.793 arbejdspladser i Danmark, og mere end halvdelen af virksomhederne - 1.503 - har fået en påtale fra Arbejdstilsynet.

SKAT har fundet fejl i indkomst- og skatteoplysninger for mere end 200 millioner kroner og politiet har anholdt 75 personer, blandt andet på grund af mistanke om manglende arbejds- og opholdstilladelse.

- Der er jo en grund til, at vi har afsat næsten 700 millioner til de her aktioner. Det er fordi, der er noget at komme efter, og derfor sætter vi også gang i endnu flere aktioner i år, siger beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) til Avisen.dk.

Kæmpe ansvar

Ministeren er i dag på besøg på Amager Forbrændingen, hvor arkitekten Bjarke Ingels ideer skal blive til virkelighed. Stedet skal fungere som skibakke om vinteren og hjemsted for parkour og mountainbike-ræs om sommeren.

Og netop byggerier som det storstilede 'Amager Bakke' har et kæmpe ansvar mener ministeren.

- Store offentlige prestigebyggerier, som metroen og Amager Forbrændingen, har en særlig forpligtelse til at sikre ordentlige vilkår.

Meget at komme efter

Aktionerne mod social dumping har også afsløret fejl i indkomst- og skatteoplysninger for mere end 200 millioner kroner, og politiet har anholdt 75 personer - blandt andet på grund af mistanke om manglende arbejds- og opholdstilladelse.

Skatteminister Benny Engelbrecht (S) mener, at den øgede indsats har vist sit værd, men også at det er relevant at skrue op for antallet af aktioner.

- Det er en ubetinget succes det her. Myndighederne har arbejdet godt sammen, men der er desværre rigtig meget at komme efter stadig, siger han til Avisen.dk.

Planen er derfor at fordoble antallet af aktioner i år i forhold til 2014.

Retfærdighedsfølelse

Ud af de 200 millioner kroner, der er hentet ind efter afsløringer af fejl i indkomst- og skatteoplysninger, blev de 114 hentet ind sidste år.

Det handler dog ikke kun om penge, men også om retfærdighed, mener Benny Engelbrecht (S).

-Jeg forstår godt, hvis den lille elektriker føler sig fortørnet over, hvad vi finder rundt omkring, så ja, det her handler også om retfærdighedsfølelse, siger skatteministeren.

I alt er der afsat 750.000 kroner til at bekæmpe social dumping i perioden 2012 – 2018.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.