Bombetrussel tvang indonesisk fly til landing

Et indonesisk fly måtte foretage en uplanlagt landing, da der indløb en bombetrussel mod flyet.
På grund af en bombetrussel foretog et indonesisk fly en uplanlagt landing for en sikkerheds skyld. Ingen bombe blev dog fundet om bord, da politiet efterfølgende gennemgik flyet.
På grund af en bombetrussel foretog et indonesisk fly en uplanlagt landing for en sikkerheds skyld. Ingen bombe blev dog fundet om bord, da politiet efterfølgende gennemgik flyet. Foto: Colourbox/free

Et fly fra selskabet Batik Air måtte på grund af en bombetrussel sikkerhedslande i byen Makassar i det sydlige Sulawesi i Indonesien fredag middag lokal tid.

Det oplyser J. A. Barata, talsmand for Indonesiens transportministerium.

- Jeg blev ringet op af Sultan Hasanuddin-lufthavnen i Makassar, der fortalte om en bombe om bord på et fly på vej fra Ambon til Jakarta, sagde han kort efter sikkerhedslandingen.

Flyet, der havde 122 passagerer om bord, blev efterfølgende gennemgået af politiets bomberyddere for at undersøge, om der var sprængstof placeret.

Ifølge lufthavnsdirektør Tommy Soetomo var der dog tale om falsk alarm.

- På nuværende tidspunkt er flyet blevet erklæret fri for sprængstof af politiet. Alle passagerer er blevet evakueret og er i sikkerhed, skriver Soetomo i en sms-besked til Reuters.

Flyet var på vej fra den østlige by Ambon til den indonesiske hovedstad, Jakarta.

På grund af den alvorlige trussel blev flyet isoleret fra andre fly, og lufttrafikken blev ikke forstyrret af sikkerhedslandingen, lyder det fra lufthavnsdirektøren.

Det er uvist, hvordan bombetruslen indløb. Det vil politiet nu efterforske, fortæller transportministeriets talsmand.

Batik Air er et datterselskab af det indonesiske luftfartsselskab Lion Air.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.