Bloggers bøn til Venstre: Kom tilbage på den borgerlige kurs
Til tider er det svært at se forskel på Venstre, DF og Socialdemokratiet, mener den konservative blogger Joachim Hjorting.

Af Joachim Hjorting
SE ALLE BLOGINDLÆG

DET ER snart et år siden, at Lars Løkke tog nøglerne tilbage fra Helle Thorning Schmidt.

Meget vand er løbet under broen siden, mange politiske aftaler er blevet lavet, og der er blevet lagt et vanvittigt pres på Venstre-regeringen. Overraskende ofte fra regeringens parlamentariske grundlag, hvor De Konservative kæmper for overlevelse og Liberal Alliance truer med at vælte regeringen hver anden dag. 

Parlamentarisk set har regeringen lavet aftaler med alle partier - noget de også selv er meget stolte af. Venstre tog ansvar i en svær tid - og på et meget usikkert grundlag. Det skal de have ros for, men ikke alting er gået efter Løkkes plan.

I en Matadormix er der colavingummierne, som næsten alle spiser, og så er der drageæg, som de færreste gider røre. Sådan har det også lidt været med regeringens politik set med borgerlige øjne. Regeringen startede med at fastfryse grundskylden til stor glæde for Søren Pape, og så sænkede de registreringsafgiften, og så var Samuelsen også glad. Venstre fik måske den bedst tænkelige start for en borgerlig regering.

I 2016 begyndte det at gå skidt. Samuelsen begyndte igen at snakke om nyvalg, Rasmus Jarlov mistede tilliden til Eva Kjer som minister, og Danmarks Liberale Parti varsler nu en stigning i bundskatten.

SAMUELSEN STILLER jævnligt et ultimatum om, at Løkke skal gøre som han får besked på, hvis han vil beholde sit job. Om den taktik virker, må tiden vise. De Konservative har flere gange været i direkte konfrontation med regeringen. De to mest voldsomme konfrontationer har Rasmus Jarlov ageret frontfigur i. Først med landbrugspakken og senest med forsvarsforliget. På trods af de forskellige taktikker har de to borgerlige støttepartier været meget imod regeringen for at promovere sig selv. Det er forståeligt, men det gør det bare endnu nemmere for Mette Frederiksen at vinde valget.

Finansieringen er det største problem for Venstre. PSO-afgiften skal naturligvis afskaffes - dog ikke med højere skatter. (Der er mange andre muligheder, for at finde penge, i verdens største offentlige sektor.) Forsvarsforligets finansiering hænger ikke sammen, og regeringen prøver at tie debatten ihjel - fornuftigt nok, med tanke på hvor stor skandale aftalen er.

Yderligere sendte Venstre så en kampagne ud, hvori de stolt fortæller, at de har sendt danske soldater afsted for at bekæmpe IS. De ønsker dem yderligere held og lykke. Det er usselt, når man tænker på, at Venstre er i gang med at udsulte forsvaret.

TIL TIDER virker det som, at regeringen fører en politik, mere for at gøre det end for at få det bedst mulige ud af et såkaldt borgerligt flertal - det er en skam! Til tider bliver det nemlig overordentligt svært at se forskel på Venstre, DF og Socialdemokratiet.

På et tidspunkt skal vi til valg - jeg tror regeringen holder ud, så vi roligt kan vente nogle år endnu. Men efter det valg, så er det politiske Danmark et helt andet sted. Dansk Folkeparti må bekende kulør og slutte sig til de røde, og højrefløjen må indse, at der formentlig vil være nogle meget ekstreme partier på Christiansborg.

Jeg håber inderligt, at Venstre skifter kurs og begynder at føre mere borgerlig politik. Det vil altid være at foretrække fremfor Alternativet og Enhedslisten.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om Joachim Hjorting

Joachim Hjorting er 20 år gammel. Han er medlem af Det Konservative Folkeparti, debattør, konferencier og stiller op til byrådet i Furesø Kommune. Joachim vil blogge om uddannelse, ligestilling og andre aktuelle emner. Og så er han i øvrigt barnebarn af radioværten Jørn Hjorting.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.