Bios har 271 huller i vagtplanen for oktober

Hos Bios er direktør Morten Hansen ikke bekymret for antallet af huller i vagtplanen.
Af de 271 ubesatte vagter, der er fra i dag og resten af oktober, er det særlig alvorligt i den kommende weekend. 
Af de 271 ubesatte vagter, der er fra i dag og resten af oktober, er det særlig alvorligt i den kommende weekend.  Foto: Scanpix/arkiv

271.

Så mange huller er der i ambulanceselskabet Bios' vagtplan fra i dag mandag og resten af oktober.

Det viser et opslag fra Bios' intranet, som er blevet lækket til Fyens Stiftstidende og JydskeVestkysten.

Opslaget blev lagt på intranettet tirsdag den 13. oktober under titlen "vagter for resten af oktober". Her fremgår det, at Bios allerede denne dag manglede at få besat fire vagter. Scenariet fortsatte resten af den forgange uge, hvor der totalt var 64 huller, da opslaget blev lagt ud til redderne.

Af de 271 ubesatte vagter, der er fra i dag og resten af oktober, er det særlig alvorligt i den kommende weekend. Ved opslagets offentliggørelse tirsdag i sidste uge manglede Bios 84 reddere til at dække vagter fra fredag til og med søndag. Manglen forstætter dagen den følgende mandag, hvor der er 24 huller.

Også i den sidste weekend af oktober er der lagt op til udfordringer, da man fra den 29. til den 31. oktober mangler at få besat 69 vagter.

At Bios har huller i sin vagtplan, er dog ikke unormalt i ambulancebranchen.
Flere kilder i redderfaget, som aviserne har talt med, bekræfter, at ambulanceoperatørerne fra tid til anden kæmper med at få vagterne besat. Dette skete også for Falck i selskabets sidste periode i Region Syddanmark, hvor man løbende skrev rundt til redderne for at få dem til at lukke huller i hele regionen.

Mængden af Bios' huller står dog i stor kontrast til andre områder, hvor der er reddermangel.
I Region Hovedstaden, hvor Falck lige nu søger ambulancereddere, mangler selskabet at besætte 55 vagter resten af oktober. Det viser en opgørelse, som aviserne er kommet i besiddelse af.

Hos Bios er direktør Morten Hansen ikke bekymret, trods det store antal huller i vagtplanen.

Morten Hansen, I har 271 huller for dagene den 19. oktober til og med den 31. oktober. Hvor mange af disse er besat?

- Det har jeg ikke det præcise blik for. Men når du studerer dokumentet, kan du se, at fra den 13. oktober er der fire ledige vagter, den 14. oktober seks ledige vagter, den 15. oktober fem ledige vagter og så videre. Jo længere frem vi kommer, jo flere ledige vagter er der. Når vi besætter de ledige vagter, er de først kommende dage, hvor der er færrest huller.

Thyge Nielsen (V), formand for det præhospitale udvalg i Region Syddanmark, er heller ikke bekymret.

- For sådan en som mig, der ikke ved, hvordan man lægger vagtplaner, så lyder 271 huller voldsomt. Men det er åbenbart sådan, vagtplanlægningen foregår i den branche. Det overrasker mig, men Bios har jo kunne få det til at fungere nogenlunde indtil videre, hvis man lige ser bort fra nogle enkelte dage. Jeg har ingen grund til at tro, at Bios ikke får lukket hullerne.

Bios overtog ambulancekørslen i det meste af Syddanmark den 1. september.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.