Berørt Contador om Bassos sygdom: Det er meget hårdt

Alberto Contador og Ivan Basso har udviklet et tæt forhold det sidste halve år, fortæller Contador.
Alberto Contador er chokeret over nyheden om, at holdkammeraten Ivan Basso har fået konstateret testikelkræft.
Alberto Contador er chokeret over nyheden om, at holdkammeraten Ivan Basso har fået konstateret testikelkræft. Foto: Christophe Ena/AP

Tinkoff-Saxo-kaptajnen Alberto Contador er dybt berørt over, at holdkammeraten Ivan Basso mandag har fået konstateret testikelkræft og må forlade Tour de France.

Contador havde tårer i øjnene på mandagens pressemøde, der egentlig skulle have handlet om holdets sportslige muligheder i de sidste to Tour de France-uger.

I stedet nøjedes spanieren med et par korte sætninger som støtte til Basso.

- For os handler det først og fremmest om at støtte Ivan nu. Vi håber, at han bliver rask så hurtigt som muligt. Hele holdet ønsker ham alt det bedste, og vi vil nu forsøge at bringe den gule trøje til Paris for ham, siger Alberto Contador.

Ivan Basso kom til Tinkoff-Saxo før denne sæson og var i Touren udset som erfaren højrehånd for Contador.

Men efter at en skanning mandag har afsløret kræft i Bassos ene testikel, kommer det samarbejde altså til at ophøre i utide.

- Dette er meget hårdt for mig, for i det sidste halve år har vi haft et meget tæt forhold. Jeg håber, at vi kan være sammen i Paris og fejre afslutningen på Tour de France, siger Alberto Contador.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.